Női csapatunk játékos-edzőjével, Vágó Fannyval beszélgettek.

Magyar bajnoki címvédő női labdarúgó csapatunk játékos-edzője, Vágó Fanny július 23-án, szombaton ünnepelte születésnapját, aki így, hogy átlépte a bűvös harmincat, elgondolkodott az életén, de boldog, hogy csapatával lehetett a jeles napon, ráadásul magabiztos győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC ellen.

Úgy alakítottuk ki a felkészülési időszakot, hogy az egyéni edzésmunka mellett az ilyen mérkőzéseken gyakorolni tudjuk a támadásépítést, a letámadást és a kombinatív játékot. Az eddigi két edzőmérkőzés rendre ezt a célt szolgálta, de ahogy haladunk, és ahogy közeledik a Rangers elleni mérkőzés, úgy nő a mérkőzések intenzitása is. Az a legfontosabb, hogy amikor élesben kell játszanunk a BL-selejtezőben, akkor mindenki megfelelő állapotban legyen.

Játékos-edzőnk a győztesen megvívott találkozók mellett természetesen beszélt új igazolásainkról is, akikkel egytől egyik elégedett.

Ahogy az első edzőmeccsünk után is kiemeltem, nem csak a gólokban kell mérnünk az új játékosok teljesítményét, hiszen mellettük például egy új kapust is szerződtettünk, aki a két meccsen még csak gólt sem kapott. Természetesen nagyon örülök, hogy a mezőnybe érkező igazolásaink ilyen gyorsan megtörték a jeget. Ha egy új közegbe érkezel, akkor benned van a bizonyítási vágy, ami egyfajta görcsösséggel is párosul, ez pedig könnyen a teljesítmény rovására is mehet. Az újak szerencsére gyorsan letudták és áttörték ezt a görcsösséget, és meglőtték első góljaikat is csapatunkban, így jó eséllyel ez az idegesség már nem lesz jelen a Rangers ellen.

Bajnoki címvédő együttesünk július 25-től egy edzőtáborral próbál a lehető legjobb módon felkészülni a skótok elleni BL-selejtezőre.

Nagyon sokat készülünk, minden téren. Volt egy előzetes csapatbemutatás a Rangersről. Megnéztünk mindent, amit csak lehetett. Képesek vagyunk arra, hogy legyőzzük őket, de ehhez az kell, hogy a felkészülés alatt betanult elemek visszaköszönjenek a pályán. Folyamatosan videózunk, elemezzük ellenfelünk játékát. Jó úton haladunk, de a felkészülés vége lesz majd a legfontosabb, ahol olyan csapatok ellen játszunk majd, melyek már nemzetközi szinten is elismertek. Most, az edzőtáborban például a rendszeres BL-résztvevő Kolozsvárral is megmérkőzünk majd.

Ahogy közeledik az új idény, úgy tisztázódnak csapatunk jövő évi célkitűzései is.

Egyértelmű, hogy duplázni szeretnénk a szezon végén. A mögöttünk hagyott idény végén csalódott voltam, hogy „csak” a bajnoki címet sikerült megszereznünk, de a kupát nem tudtuk hazahozni. Nem is lehet kérdés, a célunk, hogy mindkét fronton dominálva szerezzünk aranyérmet. Bizonyítani akarjuk, hogy ez ismét sikerülhet. Ezen célok mellett olyan dolgokat tűztünk ki magunk elé, melyek igenis nagy kihívásnak számítanak, és keményen kell dolgozni, hogy ezeket is elérjük és túlszárnyaljuk.

Fradi.hu