Pólósaink vezetői, edzői és játékosai nyilatkoztak a tegnapi bemutató sajtótájékoztatón a média képviselőinek.

Nagy Ádám, Vadovics Viktor és Varga Bence a VLV-nek:

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke és Madaras Norbert szakosztályelnök is egyetértett, hogy a bajnok és kupagyőztes, BL-bronzérmes férficsapat egyértelműen elérte a célját. Madaras arra is kitért, hogy más utat járnak, mint például az egy idény alatt összevásárolt, BL-döntős Novi Beograd, vagyis nem kizárólag kész játékosokat igazolnak, hanem nevelnek is – külön hangsúlyozta, hogy nemcsak maguknak, hanem a magyar vízilabdának is. Varga Zsolt, a férficsapat vezetőedzője arról beszélt, hogy elkötelezte magát a fiatalok beépítése mellett, és az volt a célja, hogy a csapat az idény végére működjön – nagy boldogságot jelentett, hogy már az idény közben is sokszor működött. A női együttest irányító Gerendás György az elhalasztott esély idényének nevezte a legutóbbit, hiszen a csapata nem jutott a döntőbe, pedig nagyon közel állt hozzá, ugyanakkor hozzátette, hogy rengeteget fejlődött az együttese.

Az elvárásokról Nyíri Zoltán elmondta, a női csapatnak reális esélye van a bajnokságban és a Magyar Kupában is a döntőbe jutásra, és ez is a célkitűzés. A nemzetközi porondon annyi az elvárás, hogy az együttes hozzon ki magából mindent, és majd kiderül, hogy ez mire elég. A férficsapat célja mindkét fronton a címvédés, de először is a gárda jusson döntőbe a hazai sorozatokban, és legyen ott a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében. Madaras Norbert hozzátette, fontos a nevelőmunka folytatása, valamint, hogy minél több fiatal legyen ott a válogatottban a következő években is.

Nagy Ádám

Egyszer már nemet mondtam a Fradinak, de akkor még nem álltam készen a feladatra. Körülbelül december közepén hívott fel Madaras Norbi azzal, hogy szeretné, ha itt folytatnám a pályafutásomat. Nekem ekkorra már volt egy megkeresésem, illetve később “beesett” még egy. Sokat gondolkodtam és természetesen arra jutottam, hogy nekem itt lesz a legjobb. Abszolút univerzális játékost látnak bennem és ehhez mérten kell majd játszanom. Ha kell, akkor bekkelek vagy külső körön játszom, centerbe is be kell mennem – nagyjából ilyen feladataim lesznek. Ahogy Zsolt is hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, nagyon kemény munka vár rám…

Vadovics Viktor

Volt már pár éve is megkeresés a Fraditól. Akkor nem annyira éreztem még készen magam arra, hogy egy erős középszintű csapatból egyből topszintű csapatba váltsak. Közben jött a Vasas, ami azért már topszintű csapat volt, idén be is jutottunk a négybe és sikerült a bronzérmet megszereznünk. Úgy gondolom, hogy egy ilyen fokozatosságot betartva, remélem, hogy most már jó döntést hoztam azzal, hogy Magyarország legjobb csapatába igazoltam. Ahogy Zsolttal is beszéltem, nem ugyanaz a szerepem lesz, mint ami Marcinak volt, ezért ilyen szintű nyomást nem érzek, mert úgymond nem kell helyettesítenem, másfajta játékot kell hoznom.

Varga Bence

Kilenc éve kezdtem el vízilabdázni a Fradiban. Ki akartam próbálni és – végül is – bevált. Száz százalékig Fradi-nevelés vagyok, az utánpótláskoromat végig a Ferencvárosban töltöttem, csak az első OB1-es szezonomban voltam más csapatnál, ez a Kaposvár volt – most pedig félévkor visszahívtak. A közeljövőt nézve: nagyon sokat szeretnék erősödni, lábtempóban javulni. Idén, az első felnőtt évemben nem éreztem, hogy jól tudnám a centereket tartani, ebben mindenképpen szeretnék fejlődni, szeretnék minél jobban beilleszkedni a csapatba és minél hasznosabb tagja lenni a Ferencvárosnak. Továbbá: szeretnék jövőre is a Ferencvárosnál maradni, be kell bizonyítanom ebben az évben, hogy erre alkalmas vagyok – ez ügyben is mindent megteszek.

Leimeter Dóra

Egyrészt az volt nagyon szimpatikus, hogy szinte hetente felhívtak a klubtól, hogyan döntöttem, miben tudnak segíteni. Beszéltem többször Gerendás Györggyel és Madaras Norbival is, nagyon tetszett, hogy annyira szerették volna, hogy a csapat tagja legyek. Mindent megtettek, hogy igent mondjak. Tehát fontos volt a dolog emberi része. Illetve hallottam a válogatott csapattársaimtól, hogy milyen munka folyik itt, és láttam is, hogy fejlődnek itt a játékosok, tudtam, Gerendás Gyuri milyen felkészült, tehát szakmai szempontból is sok minden szólt a Fradi mellett. Azt várom, hogy én is fejlődjek, mert nyilván még nekem is van hova. Az, hogy egy más közegben vagyok egy másik edzővel, már ez is nagyon sokat fog dobni a játékos pályafutásomon.

Bővebben: EuroSport, NSO, VLV