Bognár György kezei alatt – az M4 Sport szerkesztősége állította össze az együttest.

Dibusz Dénes (FTC)

Nemcsak képessége, de teljesítménye és jelenlegi formája alapján is kijelenthető: a magyar élvonal legjobb kapusa Dibusz Dénes. A Fradival duplázó játékos ráadásul úgy produkálja ezt a fantasztikumot, hogy legritkábban az ő kapuját veszélyeztetik lövésekkel. Szinte minden meccsen megvolt a maga bravúrja, jelentősen hozzájárult csapata újabb címvédéséhez. Külön emlékezetes volt a Kisvárda elleni meccseken nyújtott produkciója – az ott bemutatott hat-hét emberfeletti védése nélkül, ki tudja, talán még a bajnoki versenyfutás is izgalmas lett volna.

Miha Blazic (FTC)

Belső védők jönnek-mennek a Ferencvárosban, de van mégis egy bástya, akit fél évtizede képtelenek kiszorítani. A teljesség igénye nélkül: Leandro, Otigba, Botka, Frimpong, Dvali, Csontos, Kovacevic és Samy Mmaee is szerepelt már Blazic mellett a vetésforgóban, de a szlovén futballistát senki sem tudta kiszorítani. Nem is véletlenül, Blazic ebben a szezonban is a bajnokcsapat legbiztosabb pontja volt, a zöld-fehér védelem abszolút vezére. Ráadásul a Fradi támadójátéka is rendszerint tőle indult, aminek köszönhetően a teljes OTP Bank Ligában ő rendelkezik a legtöbb pontos passzal. A hírek szerint külföldre, ráadásul topligába igazol – Hajnal Tamásék elsődleges feladata lesz, hogy a pótlásáról gondoskodjanak, mert nehéz olyan játékost találni, aki évekig rettegésben tartja az NB I támadóit. Márpedig Blazic ilyen.

Aissa Laidouni (FTC)

Az NB I talán legképzettebb játékosa Laidouni, a Fradi futballjának kulcsfigurája. Játékintelligenciája, stabilitása jelenleg példa nélküli a magyar élvonalban, támadásban és védekezésben is hasznát veszi a csapat, szinte minden akció keresztülvezet rajta. Emellett élmény nézni azt az eleganciát, amellyel futballozik, még a mellkasához is szinte tapad a labda. A tunéziai válogatottal világbajnokságra is kijutó középpályás Esitivel, Vécseivel nagyon masszív párost alkotott, ő az a játékos, aki a nemzetközi porondon is egyértelmű minőséget jelent.

Ryan Mmaee (FTC)

A nyári átigazolási szezon egyértelműen legnagyobb dobása az ifjabbik, támadó Mmaee megszerzése volt a Fradinál. A marokkói csatár többször is sérüléssel bajlódott, s nem is tudta a befejezni a szezont, hiszen műteni kell – nagyon bíznak benne az Üllői úton, hogy a BL-selejtezőkre már visszatérhet. Mmaee ugyanis gólszerzésre született, a bajnokság egyharmadának mulasztásával is eljutott 19-ig (minden sorozatot figyelembe véve), hozzácsapva még 11 gólpasszt. Ráadásul nemcsak 5–0-s győzelmek során gurította be pár méterről a labdákat, fontos rangadókat döntött el nagy gólokkal, erre remek példa a Fehérvár elleni parádéja, amikor nagyszerű duplával szállította a győzelmet a csapatának. A bajnoki cím ezért is volt (megint) ennyire egyértelmű: az elsőszámú riválisok nem rendelkeztek ilyen minőségű centerrel.

Bővebben: M4 Sport