Pólósaink komoly verést mértek az OSC-re a párharc első mérkőzésén.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Ferencváros 18-9 OSC
Negyedek: 3-1, 6-4, 5-3, 4-1
Gólok: Jansik 5, Vigvári 5, Damonte 3, Varga 3, Vámos 1, Ubovic 1

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára.

Beszámoló: EuroSport, Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV

Jansik Szilárd

Kemény mérkőzésre számítottunk. De nagyon jó volt így. Abban bíztunk, hogy el tudunk lépni és ezzel kicsit elbizonytalanítjuk őket. Azt tudjuk, hogy rutinosabbak vagyunk, több döntőt megéltünk, nyilván nem az egész csapat, de jó sokan a csapatból. Az elejétől kezdve meg akartuk mutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, mi bírjuk jobban. Hála istennek sikerült is. Elmentünk 3:0-ra, ott egy kicsit elbizonytalanodtak, de mutatja az ő erejüket is, hogy többször felálltak két gólra, aztán talán egyre is, de újra mi tudtunk fokozatba kapcsolni és emiatt nagyon büszke vagyok a csapatra. Főleg így, hogy ma tudtuk meg hogy Zsolt nem tud velünk meccselni, ami igazából nem sokként ért, mert tudtuk, hogy volt baja, ez már a hét közepe felé kiderült, de úgy tudtuk, hogy ő fog meccselni, mert tegnap ő tartotta az edzést. Nagyon bízom benne, hogy hamar meggyógyul és várjuk nagyon vissza.

Vigvári Vendel

Nagyon jól éreztem magam, már csak azért is, mert talán rég voltak ennyire sokan a Komjádiban. Nagyon hálásak vagyunk a Fradival, hogy ilyen sokan járnak ki év közben a meccseinkre. De azért ma, már csak azért is, mert döntő volt, még többen voltak kint szerintem és fantasztikus hangulatot varázsoltak. Ilyen nézőközönség előtt pedig élmény játszani, főleg egy döntőt. Az egy más dolog, hogy most tényleg jól játszott a csapat is, meg nekem is egész jól ment a játék, úgyhogy ez már csak egy külön öröm. Nagyon brusztos volt, nagyon sok kiállítás volt. Voltak cserés kiállítások, kipontozódások. Amikor a végén ránéztem a kijelzőtáblára, mintha egy egész csapat eltűnt volna, annyi kiállítást lehetett volna összeadni. Nagyon örülök, hogy az elején jól tudtunk megint kezdeni és domináltunk. Szerintem elsősorban a védekezésünk volt az, ami nagyon jól működött, mert elöl meglőttük azt az egy, két, aztán három gólt is, addig viszont nem kaptunk egyet sem és azt az előnyt azért végig tudtuk tartani. Még akkor is, ha voltak olyan időszakok, amikor nyilvánvalóan, ha nem is kiengedtünk, de figyelmetlenek voltunk és kaptunk gyorsabb gólokat vagy egyszerűen jól megjátszott szituációkból gólt lőttek. Úgyhogy ez benne van, de utána meg mi tudtunk tovább menni és nem az volt, hogy feljöttek ránk és új meccs alakult ki, hanem megint el tudtunk lépni egy pár góllal.

Nyéki Balázs

Nagyon jól kezelte a csapat Varga Zsolt hiányát, a vezetőedző távolléte pluszenergiákat szabadított fel a srácokban. Végig türelmesen és higgadt fejjel játszottunk, idővel az emberelőnyös játékunk is feljavult, ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk. Nincs ennyi a két csapat között, az OSC otthonában sokkal nehezebb dolgunk lesz, de ott is szeretnénk bizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbak.

Varga Zsolt

Először is: gratulálok a csapatomnak, Süninek is, mert tudom, hogy egy ilyen helyzetben nem egyszerű “beleállni”, nagyon jól, profin csinálta mindenki a dolgát. Szerencsére tudtam két nappal ezelőtt beszélni a játékosokkal, jeleztem, hogy ha esetleg történik valami velem, akkor ne érje őket váratlanul. Ez talán egy kicsit nyugtatólag hatott. A mai mérkőzés tényleg nagyon jó sikerült, Jól játszottunk elöl is és hátul is, jól működtek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk, kivideóztunk, amikre készültünk. Soma jól védett, adott egy nagyon nagy biztonságot hátul. Jól mentek a lövések is, láttam kimagasló teljesítményeket, Sziliét, Vendelét, de mondhatnám az összes többi játékost is, mert tényleg mindenki jól játszott ma.