A meccs legjobbja Vámos Márton lett – ötödik helyen zárt a Világliga európai döntőjében a válogatott.

Férfi vízilabda, Világliga, az 5. helyért
Magyarország 14-9 Horvátország
Negyedek: 3-1, 1-3, 5-2, 5-3
Fradista gólok: Vámos 4, Vigvári 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Vámos Márton

Mi bírtuk jobban fejben. Azt láttam, amikor elléptünk két-három góllal, hogy feladták. Az M-zónánkra nem volt válaszuk, jól és fegyelmezetten játszottuk végig. Jobb így befejezni egy tornát, még ha ez a mai győzelem csak az ötödik helyre volt elég. Fejlődtünk napról napra, összességében elégedettek lehetünk a játek képével, gyakorlatilag egyetlen gól miatt nem játszhattunk éremért.

Vigvári Vendel

Szerintem a mai meccsen az döntött, hogy mi sokkal motiváltabbak, és talán frissebbek is voltunk valamivel. A második félidőben elkezdtünk M-zónázni, ami nagyon jól működött, sok helyzetet tudtunk kialakítani belőle. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk lezárni az ittlétet.

Vogel Soma

Az első két meccsünkhöz képest ma végre jól kezdtünk és meg tudtuk szerezni a vezetést, amit azonban a horvátok behoztak a második negyedben. A második félidőben viszont nagyon lendületesen, lefordulásgókokkal behozhatatlanra növeltük az előnyünket. A védekezésünk egy fokkal stabilabban, összeszedettebben működött, mint a korábbi meccseinken, de még így is sokat kell gyakorolnunk, hogy szervezettebb legyen. Fontosnak éreztem, hogy győzelemmel zárjuk ezt a tornát és örülök annak, hogy ezt ilyen nagy gólfölénnyel tudtuk véghezvinni.

Märcz Tamás

Sosem könnyű az 5-8. helyért játszani és ott az ekkor lehetséges legjobb helyezést megszerezni. Szerintem napról napra jobb lett a játékunk, ahogy ment előre a Világliga. A mai mérkőzést jól fel tudtuk építeni taktikailag, és amit megbeszéltünk, azt sikerült is végrehajtatni a játékosokkal. A második negyed kicsit kaotikus lett, ez volt az, ami nem nagyon tetszett, de az előtte és utána történtekkel elégedett vagyok. Hibák természetesen voltak, ezeket láttam, kaptunk a vége felé egy-két könnyű, elkerülhető gólt, ezen dolgozunk majd.

Bővebben: MVLSZ, VLV