A női kézilabda válogatott EB-selejtezőt játszik. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

A meccs előtt Janurik Kingát kérdezte a Nemzeti Sport:

A múlt csütörtöki FTC – ETO bajnoki rangadó után elkezdték a felkészülést a válogatottal. Milyen hangulatban lelt a győri edzőtábor?
Mindig jó, ha találkozhatunk, a válogatottban lenni mindig különleges. Mindenkinek jó volt a kedve, úgy érkeztünk, hogy magunk mögött hagytuk a bajnokságot, hiszen most nem bajnoki hét van a Fradinál, a Győrnél vagy bármelyik másik klubcsapatnál.

Mire fektették a legnagyobb hangsúlyt az elmúlt napokban?
Ezerrel készültünk a portugálokra és a szlovákokra, mindenképpen győzni szeretnénk mindkét mérkőzésen. Mindenre ügyeltünk, a védekezést, a támadásokat és a lerohanást is gyakoroltuk. Próbáljuk építeni a csapatot elöl és hátul.

Milyen mérkőzésre számít Portugáliában?
Az elején biztosan nagyon nehéz lesz, hiszen küzdős-hajtós csapattal találkozunk. A portugálok hasonlóan játszanak, mint a spanyol válogatott, és a mentalitásuk is hasonló. Természetesen győzni szeretnénk, méghozzá jó teljesítménnyel, csakis ezt várjuk el magunktól.

A négy ponttal álló portugáloknak is van még esélyük a továbbjutásra a hátralévő két körben. Várható, hogy önöknek ugranak csütörtök este?
Természetesen. Ha nem lenne nekik fontos a mérkőzés, akkor is nekünk ugranának, hiszen hazai pályán szerepelnek, és a mentalitásukból adódóan nekik teljesen mindegy, tétre megy-e a meccs vagy sem. Szeretnek játszani, élvezik, amit csinálnak, teher nélkül kézilabdáznak, ami mindig könnyebb. Nehéz találkozó lesz, főleg mert idegenben szerepelünk, de mi is szeretnénk teher nélkül és jól játszani és két ponttal hazatérni.