Tartalékcsapatunk ezúttal győzni tudott idegenben, Sigér végigjátszotta a meccset.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 31. forduló
Monori SE 1-3 (1-0) Ferencváros II
Gól: Haragos (31.), ill. Lisztes (48., 87.), Czékus (83.)

Mergl – Kaján (Czékus, 78.), Könczey, Cubra, Arday – Sigér, Leandro (Juhász, 20.) – Godányi, Pintér, Lisztes (Varga, 88.) – Gera

A szerdai, kispesti vereségünket követően annak a Monornak a vendégei voltunk, akiket az őszi meccsen 4-2-re megvertünk. A göröngyös talajon lassan indult a meccs, a 24. perceben a monoriak próbálkoztak először, de a labda az oldalhálóban kötött ki. Félóra elteltével Gera lőtt mellé, a kirúgás után a többnyire ellentámadásokra építő hazaiak pedig kontrából Haragos által be is találtak, amikor a támadó egy bal szélről visszagurított labdát vágott a léc alá, 0-1.

A második félidő már felszabadultabb és dominánsabb játékot hozott, sőt, egy gyors gólt is – a 48. percben Lisztes lőtt nagyjából 20 méterről, a védőn megpattanó labda pedig kifogott a kapuson, 1-1. Szűk egy óra elteltével Gera próbálkozott egy ráfordulásból, majd kevéssel később a tizenhatoson belül szerezhetett volna labdát, de a védő mellett a fejéhez kapott, a bíró pedig nem ítélt tizenegyest. A 66. percben Gera újabb labdát szerzett az ellenfél térfelén, de Lisztes fölélőtt, a másik oldalon pedig centiken múlott, hogy a szél nem tréfálta meg Merglt egy beadásnál. A 79. percben Lisztesen volt a sor, hogy leszerelje az utolsó védőt, de hiába vezethette a kapusra a labdát, a lövés fölément. Öt percre rá Juhász húzott meg egy szép cselt a jobb szélen, majd indította Czékust, a percekkel korábban beállt cserénk pedig laposan kilőtte a jobb alsót, 1-2. Ekkor még nem volt vége az izgalmaknak, hiszen a 87. percben Czékus gurította a labdát Liszteshez, aki egy védő szorításában betört a tizenhatoson belülre, majd ő is kilőtte a kapu jobb oldalát, 1-3. A hosszabbításban aztán Arday átadását Könczey küldte kapura kapásból, de az eredmény már nem változott, 3-1-re vertük meg a Monort.

A tabellán ezzel felléptünk a 9. helyre, a 46 lőtt és 44 kapott gól eddig 48 pontra volt elég. A tarcsi a következő meccsét a nagycsapattal egy napon játssza – a fél hatos Derbi előtt 11-től az ESMTK-t fogadják majd a Népligetben.