A Magyar Kupa elődöntő előtt a ’82-es bajnokcsapat tagjait köszöntik majd a győriek.

Jövő szerdán este Győrött, a régi szép időket idézi majd az ETO-FTC Magyar Kupa elődöntő labdarúgó-mérkőzés. A legendás múlt azonban nem csak a találkozó kapcsán jelenik majd meg a helyszínen szurkolók, valamint a televízió előtt ülő nézők számára…

A győri klub vezetése úgy döntött, hogy az 1982-es aranycsapat 40 éves jubileumi ünnepségére legméltóbb alkalom, a két zöld-fehér gárda kupacsatája lehet. A dátum annál is inkább adta magát, mivel a bajnoki címet eldöntő, 4-3-as vendégsikert hozó, emlékezetes, Üllői úti, FTC-ETO rangadó, 1982. április 28-án volt, tehát szinte napra pontosan negyven esztendeje.

Aki ezeket a fantasztikus futballélményeket átélte, soha nem felejti el – mondta Horváth Cs. Attila, aki a jubileumi ünnepség ötletgazdája és fő szervezője. – Örülök, hogy a klub új vezetése azonnal támogatta az elképzelésemet, így április 20-án, méltó módon, remek körülmények között, több ezer szurkoló előtt ünnepelhetjük meg a négy évtizedes jubileumot. Óriási boldogság volt számomra, hogy az aranycsapat tagjait megkeresve, kivétel nélkül mindenki igent mondott a meghívásra, így teljes lesz majd a névsor a tulajdonos, Világi Oszkár által, a bajnokok tiszteletére adott VIP-fogadáson. Természetesen az eseményen a halottainkról – Horváth Béla technikai vezető, Verebes József vezetőedző, Győrfi László pályaedző, Povázsán József és Szűcs Jenő orvosok, Józsa Zoltán gyúró, Kovács László, Mile Sándor, Hornyák Béla, Koltai István, Onhausz Tibor játékosok – is megemlékezünk egy koszorúzás alkalmával, és a járványügyi szabályok betartásával, a szurkolókkal is találkozni fognak majd a kupamérkőzés szünetében a legendák. Jelen lesz a nem régiben nyolcvanadik születésnapját ünneplő elnök, Szániel János, a szakosztályvezető Tóth Lajos, Verebes Józsefet két lánya, Mariann és Krisztina képviseli majd, valamint természetesen itt lesznek az egykori kiváló labdarúgók is, Csonka Gyula, Hlagyvik Gábor, Magyar Lajos, Hannich Péter, Póczik József, Burcsa Győző, Szabó Ottó, Szentes Lázár, Hajszán Gyula, Szijártó László, Gyurmánczy Attila, Glázer Róbert, Pardavi Károly, Palla Antal, Füzi Géza, Kiss Csaba.

Győri ETO