Pólósaink behúzták az idegenbeli Bajnokok Ligája-meccset és lépéselőnybe kerültek a Final8-ért zajló versenyfutásban.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 12. forduló
Olympiakosz Pireusz 8–10 Ferencváros
Negyedek: 1–1, 3–3, 2–5, 2–1
Gólok: Vigvári 3, Molnár 2, Varga 2, Német 1, Ubovic 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu

Molnár Erik

Úgy készültünk, hogy ezt a meccset mindenáron meg kell nyerni. Mindent beleadott a csapat és ez a végeredményen látszik is. Nagyon hálás vagyok a többieknek, gratulálok az egész csapatnak, mert ez elképesztő teljesítmény volt. Számunkra ez a mai volt a legfontosabb mérkőzés a final eightbe jutás szempontjából, meg kellett nyerni és sikerült. Nagyon boldogok vagyunk!

Varga Dénes

A meccs első szakaszában Filipovicsot nulla gólon tudtuk tartani, ez nyilván kulcsfontosságú ez ellen a csapat ellen. A harmadik negyedben lőtte az első gólját, jelentős tényezője volt ez ennek a meccsnek, a győzelemnek. A hátralévő két meccsünkből is a legtöbbet akarjuk kihozni.

Vámos Márton

Úgy gondolom, hogy teher nélkül játszottunk és óriási nyomás nehezedett az Olympiakoszra, ugye, győzelmi kényszerben voltak. Mivel mi idegenben szerepeltünk, eleve felszabadultabban tudtunk játszani, ez látszódott is, mi vezettünk majdnem végig. Jól játszott a csapat, Soma nagyon jól védett és úgy gondolom, hogy azzal a 9:6-os meglépésünkkel ott a harmadik negyed végén, eldöntöttük a meccset a javunkra. Óriási fegyvertény, hogy legyőztük az Olympiakoszt, kevés csapat tudott itt nyerni. Ezt is kipipáltuk. A folytatás is nehéz lesz, mostantól rajtunk lesz egy kis nyomás, szeretnénk hozni a további két meccset is, hogy ne kelljen számolgatni.

Varga Zsolt

Nagyszerű meccs volt a partról nézve is. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, tényleg fantasztikus performansz volt szerintem. Amit megbeszéltünk, azt megcsinálták, Soma nagyon jól védett, támadásoknál is jól jöttek azok a figurák, amiket gyakoroltunk, amikkel készültünk erre a mérkőzésre. Összességében azt mondhatom, tényleg egy nagyon jól lejátszott meccs volt. Tudtam, hogy kiegyensúlyozott küzdelem lesz és a végén fog eldőlni a három pont sorsa. Óriási munkát tettünk abba, hogy Filipovics elfáradjon, felváltva voltunk mellette, de ez csak egy példa, nagyon sokat tettünk azért, hogy ez legyen a végeredmény.

Bővebben: NSO, VLV