Megnyitották a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, amelyről többek között Nyilasi Tibort is kérdezték.

Az idei évben ismét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont a KEK, vagyis a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája ünnepélyes megnyitójának. A megnyitón a Ferencvárost klubunk új játékosa, a székelyföldi születésű labdarúgó, Pászka Lóránd, valamint férfi kézilabdacsapatunk válogatott kiválósága, Bujdosó Bendegúz képviselte.

A résztvevők aláírták a Ferencvárosi Torna Club által a KEK jótékonysági árverésére felajánlott Fradi kézi- és focilabdát, de emellett klubunk egy egyedi készítésű, hollóházi porcelánkészlettel is hozzájárul az aukcióhoz. Az egyes tornák minden évben jótékonysági programmal egészülnek ki, melynek során a leginkább rászoruló, határon túli magyar diákok számára gyűjt sportszerfelajánlásokat a KEK csapata. Ebben az évben a kárpátaljai Tiszaújlaki 2. számú Széchenyi István középiskola diákjai számára gyűjtenek adományokat a szervezők. Az FTC ingyenes stadiontúrával, és az FTC-Kisvárda mérkőzésre szóló belépőkkel is támogatja a határon túli és anyaországi fiatalokat.

Március 3-5. között 13. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

Dr. Deli Gergely beszédében kiemelte, hogy a KEK és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem céljai és hitvallása nagyon hasonlóak, így természetes volt, hogy az egyetem a rendezvény mellé áll. Örömét fejezte ki, hogy az új sportágaknak köszönhetően a Ludovika Campus egyre több helyszíne megtelik élettel. „Kibírni és az élre állni”- ezzel a latinról fordított jelmondattal kívánt sok sikert a résztvevőknek.

Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja azt kívánta a résztvevő sportolóknak, hogy teremtsenek egy kis normalitást az őrület tengerében és a KEK által mutassák meg, hogy sportszerű módon is lehet küzdeni egymással.

Becsei András köszöntő beszéde során felhívta a figyelmet az OTP Bank és a KEK közötti hasonlóságokra, melyek a versenyszellem, az innováció, valamint stabilitás. Többek között ezen értékek miatt is döntöttek úgy, hogy az OTP Bank a rendezvény mögé áll, mint támogató. Személyes élményként kiemelte, hogy a sport által korábban ő is rengeteg barátságot kötött, élményt szerzett, melyekre a mai napig jó szívvel emlékszik vissza.

Prof. Dr. Hamar Imre a sport és a tanulás együttes művelésére hívta fel a figyelmet, hiszen a sport olyan erényeket fejleszt, melyek a tanulásban is rendkívül jól kamatoztathatók. Az ELTE számára mindig is fontos volt a Kárpát- medencei együttműködés, így természetes volt, hogy az egyetem kezdetektől a rendezvény mellé állt.

Murai László követendő példának tartja a Kárpát- medencei Egyetemek Kupáját, mely egyre népszerűbb a hallgatók körében. Az elmúlt évek nehézségeit követően pozitívumként látja, hogy a sportolás újra az egyetemi élet szerves részévé válhat.

Nagy Gergely, az NKE sportiroda vezetője, KEK alapító arra bíztatta a résztvevőket beszédében, hogy a sportpályán kívül is vegyék fel a kapcsolatot egymással, hiszen a KEK kapcsán ő is rengeteg személyes kapcsolatot alakított ki az elmúlt években, majd köszönetet mondott dr. Deli Gergelynek, az NKE rektorának, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen immár társszervezőként és házigazdaként vesz részt az esemény szervezésében.

Nyilasi Tibor

Jó érzéssel tölt el, hogy a határon inneni és túli magyar ifjak a sport, azon belül is ezen torna által találkozhatnak egymással, ezzel is erősítve magyarságunkat.

Hajnal Tamás

Az a jó a KEK-ben, hogy rendkívül sokoldalú és számos szempontból ad valami pluszt a résztvevőknek. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok nagy motivációval szállnak versenybe, de mégiscsak a rendezvény közösségformáló erejét emelném ki leginkább.

Nyíri Zoltán

Megtiszteltetés a számunkra, hogy a BEAC vezetői úgy gondolták, hogy méltóak vagyunk a közös együttműködésre, azon leszünk, hogy eredményes legyen ez a kapcsolat, hiszen egy nagyon jó ügy érdekében fogtunk össze.

A Stofián-vándorkupáért zajló focimeccsen Szkukalek Igor végezte el a kezdőrúgást, a találkozóról beszámolót ide kattintva olvashattok.

Fradi.hu, KEKBudapest