Edzőmeccseket játszottak, a válogatott játékosok a nemzeti csapatnál is jártak.

Február 5-én a lengyel TME SMS Łódź csapatával mérkőzött meg női labdarúgó csapatunk, a lengyelek 2-0-ra nyertek a Magyarországon megrendezett edzőmeccsen.

A márciusi idényrajtra készül a Ferencváros női labdarúgó csapata, amely február 26-án, szombaton nemzetközi felkészülési mérkőzést vívott Szombathelyen a Sturm Graz együttesével. Az FTC továbbra is több játékosát nélkülözni kényszerült, így többségében U19-es játékosokkal állt ki. Vágó Fanny játékos-edző együttese kezdte jobban az osztrákok elleni összecsapást, az ellenfél eleinte szinte át sem lépett a felezőn, a Fradi dominált. A 0-0-s első félidőt követően már nem tudta tartani a formát a Ferencváros, ekkor már a Sturm Graz akarata érvényesült. Végül az osztrákok a 69. és a 78. percben is betaláltak, így 2-0-ra nyertek. Női labdarúgóink számára március 16-án, az Astra elleni kupameccsel veszi kezdetét a szezon.

A magyar női labdarúgó-válogatott remekül szerepelt a Spanyolországban megrendezett Pinatar-kupán. Az együttes előbb 2-2-es döntetlent játszott Oroszország ellen (büntetőkkel alulmaradt, így az alsó ágra került), majd 2-1-re legyőzte a lengyel válogatottat, így Margret Kratz tanítványai február 22-én, kedden a skót nemzeti csapattal mérkőztek meg a torna ötödik helyének megszerzéséért. A Skócia elleni helyosztón négy ferencvárosi játékos, Fenyvesi Evelin, Németh Hanna, Szabó Viktória és Vágó Fanny kapott helyet Margret Kratz kezdőcsapatában, míg a kispadon Csányi Diána várt bevetésre. Az első perctől kezdve kiegyenlített találkozót játszott a két csapat, főleg a mezőnyjáték dominált az utolsó spanyolországi mérkőzésen. A mieink főként pontrúgások után voltak veszélyesek, míg a skótoknak nem volt sok lehetőségük, Bíró Barbarának azonban így is akadt dolga mindkét félidőben, de a látottak alapján igazságos 0-0-val zárult a rendes játékidő. A lefújás után büntetőrúgások következtek, amelyben Skócia bizonyult jobbnak, így ötödik lett, míg mi a hatodik helyet szereztük meg.

Fradi.hu nyomán