Megvan az átigazolási szezon újabb fogása.

Sikerült megszereznünk a brazil Atlético Mineiro 22 éves támadóját, José Marcos Costa Martinst, ismertebb nevén Marquinhost, aki az elmúlt időszakban a bolgár Botev Plovdivnál szerepelt kölcsönben.

Pályakép

Marquinhos a brazíliai Cajariban született 1999. október 23-án. A támadó a kétszeres brazil bajnok Atlético Mineiróban nevelkedett, majd 2018 márciusában bekerült a felnőttek közé, ahol rögtön meg is ejtette bemutatkozását. Egy féléves kitérőn kívül (Marquinhos fél évet kölcsönben a Chapecoense-SC-ben töltött) végig hű maradt nevelőcsapatához, egészen 2021 februárjáig. 2019-ben élete első gólját is megszerezte az élvonalban.

Szülőföldjét végül 26 brazil elsőosztályú meccsel a lábában hagyta el. Európa felé vette az irányt, ugyanis kölcsönben a bolgár Botev Plovdivhoz került tavaly februárban. Azóta 28 találkozón lépett pályára a csapatban és a jelenlegi idényben vált az együttes meghatározó tagjává, hiszen 18 bajnokin hat gól mellett négy gólpasszt is kiosztott, amellyel klubja legeredményesebb játékosa lett az őszi szezon végén.

(bővebben: fradi.hu)