A Brest elleni BL-meccs előtti helyszíni edzésen térdszalagszakadást szenvedett el kapusunk. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk, Blani!

Válogatott kapusunk, Bíró Blanka a Brest elleni mérkőzést megelőző délelőtti edzésen rosszul lépett, s ennek következtében a térde súlyosan megsérült.

A Franciaországból való hazaérkezést követően tudtuk pontosan megvizsgálni Bíró Blankát, és az MR-felvételek alapján sajnos a jobb térdben elülső keresztszalag-szakadást diagnosztizálhattunk. Az oldalsó szalagokon kisebb sérülést volt látható, a porc azonban nem sérült. A műtétet követően hat-nyolc hónapos rehabilitáció várható” – adott tájékoztatást a csapat orvosa, dr. Pavlik Attila.

Blankát pályafutása során eddig jobbára elkerülték a sérülések, épp ezért a vizsgálatok előtt nem is tudta mihez hasonlítani, amit érzett.

Nagyon bizakodó voltam, hogy ennél kedvezőbbet mutat majd az MR-felvétel, mert sosem volt ilyen sérülésem, nem tudtam mihez hasonlítani – mondta Bíró Blanka. – Megfogott, megérintett, amikor hívtak az eredménnyel, rossz volt az este nagyon, de most már csak arra gondolok, hogy minél gyorsabban visszatérhessek. Pénteken műtenek, utána pedig jöhet a rehabilitáció – jó kezekben leszek, afelől semmi kétségem.

Fradi.hu