Új játékosunk volt klubjától, az pedig tőle búcsúzott, míg David Horejs vezetőedző nyilatkozatban értékelte az átigazolást.

Szóhoz sem jutok jelenleg… de minden történetnek vége lesz egyszer. Először is szeretném megköszönni a Dynamo stábjának, az edzőknek és a játékosoknak a támogatását. Voltak jó és rossz pillanataink, de mindig összetartottunk.

Szeretném megköszönni a Dynamo szurkolóinak a csodálatos támogatását és az irántam mutatott szeretetet. Örökké hálás leszek.

A legjobbakat kívánom a Budejovicének a szezon hátralévő részére.

– Fortune Bassey

Senki sem hitte volna ezt a szezon előtt, de a sikeres ősz után tudtuk, hogy nem tudjuk megtartani Fortune-t. [Örülök, hogy nem maradt a cseh élvonalban], nem lett volna öröm, ha 2-3 gólt rámol a hálónkba. Fél év alatt rengeteget fejlődött és most nagyot lépett előre a Magyarországra igazolással. De nem kell, hogy ez legyen az utolsó, mert a fociért él és mindent megtesz azért, hogy fejlődjék. [Volt nyomás rajta, hogy bizonyítson], de Fortune-on ez nem látszódott és ennek egy csodálatos ősz lett a jutalma. Még az edzéseken is félelmetes volt, fantasztikusan mozgott. Dolgozunk a pótlásán. Az ő története nagyszerű motiváció a többieknek: bizonytalan volt a helyzete a szezon előtt – most pedig a Ferencvárosnál van. Persze nem garantálhatom, hogy találunk egy kilenc gólos csatárt megint, de minden megtörténhet.

– David Horejs

Nagyon elégedettek vagyunk, hogy létrejött ez az az átigazolás, ami klubtörténeti jelentőségű, mert rekordösszegű a bevételünk. Ez egy egyértelmű jelzés számunkra afelől, hogy ha a cseh vagy külföldi labdarúgók jól dolgoznak, nagy átigazolásokra számíthatnak. A legjobbakat kívánjuk Forty-nak karrierje következő szakaszában és nagyon hálásak vagyunk a szolgálataiért.

– Ceske Budejovice