Csercseszov elégedett a keret összetételével, az orosz sajtónak nyilatkozott a közvetlen tervekről.

November 14-én az ismert ügynök, Varga Sándor megkeresett, hogy a klub elnöke szeretné tudni, mi lenne a reakcióm egy megkeresésre. Azt válaszoltam, hogy a Ferencváros érdekes. Az elmúlt napokban az edzői stábommal elemeztem a csapatot, észrevettünk néhány nüánszot. Aztán meghívtak Budapestre. Átgondoltam, mérlegeltem, felmértem a helyzetet. Hétfőn az együttműködés minden részletét kidolgoztuk és aláírtuk a szerződést. A segítőim az új évben érkeznek és aláírják ők is a szerződésüket. Romasenko, Panyikov, Stauche, Granero és dr. Cgojev érkezik. Csak öt ember. Ezzel egyidőben azt kértem, hogy a jelenlegi stábot tartsák egyben. Találkoztam a csapatkapitánnyal, a korábbi vezetőedző asszisztensével, a kapusedzővel, és a videóelemzővel. Azt akartam, hogy ezek az emberek nyugodtan mehessenek pihenni, tudván, van jövőjük a klubnál. Megnéztem az edzőközpontot, a stadiont. Összességében a magyar fővárosban töltött két nap intenzív volt, s segíti a céljainkat.

A pályák remekek, alkalmasak a minőségi munkára. A stadion tökéletes, új. Ott játszottunk is egy edzőmeccset egyébként. A feltételek kimagaslóak. 2.5 évre írtam alá. Az aláírás előtt nem beszéltem Rebrovval, de korábban folyton kapcsolatban voltunk, mindig gratuláltam a sikereihez. De most nem beszéltünk a kinevezésről. Varga Sándor képviselt a magyar félnél, minden tökéletesen lett leszervezve.

Természetesen beszéltünk célokról. Az előző szezonban a Ferencváros nagy fölénnyel nyert, most a vetélytársak közel vannak. És, úgy tűnik, voltak problémák, így az edzőváltás mellett döntöttek. Először a hazai gondokat kell megoldani, aztán beszélhetünk az európai célokról. Most nem fogunk orosz játékost hozni. Beszéltünk erről. A csapatban minőségi játékosok vannak, az összetétel megfelelő. Először azt kell megértenem, kinek milyen hosszú a szerződése, mik a tervei. Egész hétfőn a sportigazgatóval tárgyaltam – nem az a cél, hogy egy adott országból igazoljunk, csak jól kell igazolni.

Január 3-án ér véget a szabadság, PCR-tesztekkel kezdünk. 4. és 10. közt Budapesten edzünk, aztán Spanyolrszágba utazunk, ahol három edzőmeccsünk lesz. A csapattal angolul és németül beszélek majd.

– Sztaniszlav Csercseszov