Ezzel együtt is magabiztosak a spanyolok.

A spanyol lapok egyöntetűen győzelmet várnak a Ferencváros elleni Európa Liga-csoportmeccsen (csütörtök, 18:45) a Real Betistől, de amiatt óvatosak, hogy a tét a hazaiakat nyomja majd, ráadásul komoly hiányzók nélkül kell majd felállnia a sevillai zöld-fehéreknek.

A Marca meg is jegyzi, hogy Manuel Pellegrininek komoly fejtörést okozhat majd a csapat összeállítása, mivel az eltiltott francia csillag, Nabil Fekir mellett Robles, Camarasa, Sabaly, Montoya, Pezzella, Rodri, William Carvalho és Rebollo játékára sem számíthat különböző okok – főként sérülések – miatt.

Így viszont egy meglehetősen tartalékos Betisnek kellene legyőznie a csütörtökön két kulcsembere, Uzuni és Zubkov nélkül felálló magyar bajnokot. Az El Pais szerint a tét a hazaiakat nyomja majd, hiszen a skót Celtic ott lohol a nyomukban (egy pont választja el mindössze a két csapatot) és ha a “Kelták” legyőznék esetleg idegenben az eddig még veretlen Leverkusent, miközben a sevillai gárda betlizik a Ferencváros ellen, máris a skótok állnának a csoport második helyén, a zárófordulóban pedig Celtic-Betis találkozót rendeznek. A spanyolok így a saját sikerük mellett annak is szorítanak, hogy a Bayer otthon tartsa a három pontot, ebben az esetben ugyanis a német és a spanyol csapat már ma továbbjutna.

Az FTC-nek ugyan még nincs pontja, de a Diario de Sevilla szerint hiba lenne elábecsülni a magyar rekordbajnokot. A lap szerint a vendégcsapat a meggyengült Betis tartalékossága mellett jó formájában is bízhat, amely a négymeccses (kapott gól nélküli) veretlen bajnoki sorozatán is látszódik. A cikk szerzője szerint a Fradi védekezése mellett két légiósában, illetve azok “európai szintű” tudásában bízhatnak. A lap a tunéziai válogatott középpályást, Aïssa Laïdounit emeli ki, aki már a két csapat budapesti meccsén (3-1-re nyert a Groupama Arénában a Betis) is megmutatta, hogy fizikálisan kiemelkedő és hogy “a támadások építése mellett a labdaszerzésben is tud átlagon felülit produkálni”.

Ugyancsak megjegyezték a spanyolok a marokkói válogatott csatár, Ryan Mmaee nevét, aki “gyors és jól lő”, és aki miatt szintén oda kell figyelnie Manuel Pellegrini csapatának, “hiszen egy olyan ellenfél érkezik, aki meglepetést akar okozni a Betis otthonában”.

forrás: csakfoci.hu