Hiába vezetett már két góllal is tartalékcsapatunk, mégis ikszelt a kiesőjelölttel.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 17. forduló
Vác FC 3-3 (1-3) Ferencvárosi TC II
Gól: Vida (9.), Mazzonetto N. (29.), Könczey (46.), ill. Mertse (36.), Kasza (80.), Tóth L. (94.)

Kovács – Juhász, Könczey, Leandro, Godányi – Mazzonetto A., Varga – Pintér, Lisztes (Cubra, 89.), Vida – Mazzonetto N. (Szücs, 81.)

Bár a hatmeccses veretlenségi sorozatunkat a múlt fordulóban megtörte a feljutásra is esélyes Makó, így is esélyesként léptünk pályára a 17. Vác ellen.

A meccset ennek megfelelően nagy iramban kezdtük, a 9. percben pedig meg is szereztük a vezetést, amikor Mazzonetto Alessio indította remekül Vidát, aki egy csel után ballal kirúgta a jobb alsót, 1-0. A 20. és a 25. percben ismét Vida szerezhetett volna gólokat, de ekkor már nem volt kellően pontos. Pár percre rá azonban Mazzonetto Nicoló gondolt egyet, szlalomozott át nagy sebességgel 3-4 védő között, majd lőtte ki higgadtan ő is a jobb alsót, 2-0. A 35. percben Pintér adott el egy labdát a térfelünkön, a Vác pedig a semmiből betalált, 2-1. Mindezek ellenére pozitívan végződött a félidő, mert bár Vida próbálkozásánál még védett a kapus, a 45. percben Könczey kotort be egy lepattanót az ötös vonaláról, 3-1.

Kevesen múlott, hogy nem itt folytattuk a második félidőben, ugyanis 10 perc elteltével Pintér bombázott a lécre egy legurítást. A folytatásban azonban egyre inkább leült a meccs és elkezdett ébredezni a Vác, Kovácsnak egy nagy bravúrt is be kellett mutatnia egy erős lapos lövésnél. A 71. percben Mazzonetto Alessio akadt össze az egyik hazai játékossal, majd parancsolt neki tekintélyt, amiért meg is kapta második sárgáját, miután eggyel már megajándékozta a bíró egy visszarántást követően. Emberelőnyben már teljesen átvehette az irányítást Csank János csapata, a 80. percben pedig szépítettek is egy fejesgóllal. Bár az utolsó percben még Godányi betalálhatott volna egy nagy futást követően, a 4 perces hosszabbítás utolsó pillanataiban végül a Vác szerzett gólt egy távoli csúsztatott fejessel, és tartott otthon ezzel 1 pontot.

A döntetlen ellenére maradtunk a 8. helyen 26 ponttal, a 4. helyen álló Honvéd ráadásul mindössze 4 egységgel előz meg minket. November 21-én, a nagycsapat Fehérvár elleni meccsének felvezetőjeként, a tarcsi majd a 7. helyezett Paks II csapatát fogadja a Népligetben 11 órától.

Borbély Balázs

Fontos volt, hogy jól kezdtük a találkozót, gyorsan megszereztük a vezetést, majd meglőttük a második gólunkat is. Ezután is voltak helyzeteink, de nem voltunk elég pontosak, az ellenfél pedig egy középpályán elkövetett hiba után visszajött a meccsbe. A szünet után akadozott a játékunk, ráadásul 20 perccel a vége előtt emberhátrányba is kerültünk, így nem volt egyszerű dolgunk. A emberelőnyt sikerült kihasználniuk, a kiállítás alapvetően befolyásolta a végeredményt.

Fradi.hu