Vezetőedzőnk nyilatkozott arról, miért sújtotta ezzel a büntetéssel Francket.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak adott interjúban tisztázta az Európa Liga-keretből kimaradó Franck Boli helyzetét.

Bolit több alkalommal is fegyelmezte a klub a közelmúltban, augusztusban a Slavia elleni BL-selejtezőn került ki a Ferencváros keretéből. Miután úgy tűnt, sikerült rendezni a helyzetet, gólokkal tért vissza, de augusztus végén ismét kitette Stöger a csapatból, sőt, a válogatott szünetben jött a hír, hogy a klub nem nevezte az Európa Liga csoportkörére, és a múlt hétvégén, a Budapest Honvéd elleni magyar bajnokin sem számoltak vele.

Az osztrák szakember most az M4 Sportnak tisztázta, mi vezetett addig a döntésig, hogy lemondjanak a csapat egyik legjobb gólszerzőjéről a fontos nemzetközi meccsekre: a csatár úgy utazott el az elefántcsonparti válogatotthoz, hogy a Ferencváros megtiltotta neki.

Szerintem Boli esete mostanra teljesen tiszta lett. Nem engedtük el őt a válogatott meccsekre büntetésként. Az ő döntése volt, hogy elhagyja a klubot engedély nélkül” – nyilatkozta Stöger.

Boli döntésének hátteréről érdemes megjegyezni, hogy szeptemberben debütált az elefántcsontparti válogatottban, a Mozambik elleni vb-selejtezőn 28 percet játszott csereként, Kamerun ellen a kispadon ült. Most kiderült, a Ferencváros ehhez az utazáshoz nem járult hozzá. Stöger elismerte, tudják, hogy Boli kihagyásával a csapat veszít a minőségéből – a döntéssel fontos üzenetet akartak küldeni minden játékosnak.

Ez sajnos nem az első problémás eset volt Bolival, és meg kellett hoznunk egy döntést. Tudjuk, hogy veszítünk a minőségből a nélkülözésével, de mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy vannak bizonyos dolgok, amik így egyszerűen nem működnek. Ez fontos a keret szempontjából is.

A vezetőedző hozzátette, a történtek ellenére a jelenleg a második csapattal tréningező Bolit a közeljövőben ismét a láthatják majd a pályán a szurkolók.

Most a második csapattal végzi az edzéseket, teszi a dolgát, de semmi sincs végleg elrontva. Azt hiszem, meg kell értenie, hogy mit nem szabad, és profi hozzáállást kell mutatnia, ez fontos a csapat szempontjából. Remélhetőleg pár hét múlva ismét az első csapatnál láthatjuk majd.

M4 Sport