A Borussia otthonában vágunk bele a sorozatba ma délután – nyilatkozatok és videó az utazásról.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló
Németország, Dortmund, 16.00: Borussia Dortmund – Ferencváros
Jegy: gyerek 5€, felnőtt 15€ – a hazaiak 50 db vendégjegyet biztosítanak, minden további információ ide kattintva érhető el.
TV: SportTV

Elek Gábort a sportnapilap kérdezte a BL-rajt előtt:

Milyen állapotban várják a rajtot?
Van bennem kíváncsiság, mert látom és tudom, hogy még nincs kész a csapat. Főleg védekezésben rúgjuk fel nagyon sokszor az alapelveket, még nem rögzültek az elemek. A visszarendeződésben és a védelemben tehát még vannak problémáink. Elöl egész tisztességesek vagyunk, de hátul egyelőre nagyon elmarad a teljesítményünk attól, ahol már tartanunk kellene.

Csoportmeccsről csoportmeccsre kell ezen csiszolniuk?
Egyértelműen. Az első fordulúban Dortmundban nagyon fontos, hogy nyerjünk, ami nem lesz könnyű, utána itthon a Podravka ellen kicsit könnyebb dolgunk lesz. Menet közben kell megoldanunk a problémákat, de szerintem az összes BL-csapat hasonló gondokkal küszködik.

Az erőviszonyokat hogyan látja a nyolcasukban?
Korai még erről beszélni. Egyelőre nem tudjuk, milyen szinten áll az Esbjerg vagy a Brest. A CSM-et láttuk az augusztusi felkészülési meccsen, de a románoknál meghatározó, hogy éppen ki bevethető és ki nem. A Dortmunddal nyilván képben vagyunk, de nem lehet és most még nem is érdemes az erőviszonyokat boncolgatni.

A cél a továbbjutás?
Hogyne. Mindig azt mondom, hogy válasszuk szét a célt és az elvárást. Az elvárás és a realitás a nyolc közé jutás, de a célunk még ennél is több és nagyobb. Bravúrt szeretnénk elérni, mint minden évben, és bejutni a négyes döntőbe. Meglátjuk, hogy az új idényben sikerül-e. De az is még nagyon messze van, hogy a final fourról beszéljünk.

NS