A nagyváradi torna után pedig Elek Gábort kérdezték.

Női kézilabda, felkészülési találkozó
Siófok KC 28-41 (10-18) Ferencváros
Gólok: Márton 8, Grbics 5, Malestein 5, Zácsik 5, Bölk 3, Kisfaludy 3, Klujber 3, Kovács 3, Stolle 3, Behnke 2, Ferenczy 1

Beszámoló: Fradi.hu
Galéria: FTC kézilabda

Temérdek biztató jel mutatkozott a Ferencváros női kézilabdacsapatának játékában pénteken és szombaton, amikor Nagyváradon a román bajnokság két élcsapata ellen tesztelt. Pedig a zöld-fehérek keretének tagjai nem együtt kezdték meg a felkészülésüket, az olimpiát megjáró válogatottak még pihentek, amikor a csapat másik fele már keményen készült a Népligetben. A zöld-fehérek a CS Baia Marét 36–26-ra, aztán másnap a CSM Bucuresti-et 32–30-ra verték meg.

Ahhoz képest, hogy egy hetet tudott eddig együtt készülni a teljes keret, kiváló volt a hétvége – értékelt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Talán sablonduma, de itt intenék óva mindenkit attól, hogy ebből messzemenő következtetést levonjon! A CSM elleni mérkőzés kimagasló volt, főleg az első húsz perc, amíg fejben rendben voltunk. A Nagybánya ellen is jól játszottunk a második fél­időben, de az elsőben nagyon nem tetszett a védekezés. Hangsúlyozom, nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy nem a labdaéhségnek köszönhető a kiváló teljesítmény, ugyanakkor sokat jelent, hogy erre az idényre nem kellett komplett csapatot cserélni, a mag egyben maradt. Az érkezők közül Szöllősi-Zácsik Szandrát sem nehéz beépíteni, hiszen sok évet dolgozott velünk, jól ismerjük egymást.

Itana Grbics viszont tényleg beesett a nagyváradi két mérkőzésre. A monte­negrói válogatott irányító azért érkezett, mert Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita is súlyos vállsérülést szenvedett az olimpián, és még sokáig harcképtelenek lesznek, a 24 éves friss igazolás viszont már a bemutatkozása során letette a névjegyét, a CSM-nek például hat gólt lőtt.

Egy edzés és egy videózás után ugrott be Grbics, de kreatív, hatékony produkciót nyújtott – folytatta Elek. – Az látszik rajta, hogy taktikailag és technikailag is jól képzett játékos, aki gyorsan megértette az elképzeléseinket a támadójátékban, és ezeket szépen le is vezényelte. Nyitott személyiség, aki fogékony. Persze biztosan neki is lesznek rosszabb meccsei, ám kezdésnek nem volt rossz.

A Fradi mestere azzal egyetértett, hogy minden megnyert mérkőzés építő lehet, a hangulattal egyébként sincs gond, hiszen tele van az öltöző pozitív személyiséggel. Mindenesetre a nagyváradi túra jól sikerült, és lendületet adhat a felkészülés további szakaszára.

NSO