Gyászol a Fradi-család.

Gyászol a Fradi-család és magyar kézilabda, ugyanis 86 éves korában elhunyt egykori játékosunk, Kende György.

A tősgyökeres ferencvárosi Kende György a középiskola elvégzése után a Testnevelési Főiskolán szerzett szakedzői diplomát. Az egykori kapus a TF csapatától igazolt a Ferencvároshoz 1956-ban. Nagypályán is játszott, de sikereit a kispályás kézilabdában aratta. Nyolc évig, 1964-ig erősítette az FTC-t. Együtt játszott többek között a nemrég elhunyt legendás kézilabdázónkkal, Som Ferenccel, akivel együtt szerepeltek a magyar válogatottban.

Visszavonulása után edzősködött, irányította többek között az FTC női ifjúsági csapatát, de dolgozott az utánpótlás-válogatottaknál is, az NB I-ben pedig a Csepelt és a Vörös Meteort edzette. Visszatért az FTC-hez, ahol 1983-tól a klub szakmai elnökhelyettes lett, akkor az általános elnökhelyettes Hargitai Károly volt.

Nagy örömet szerez számomra az, ha azt látom, hogy a sokat emlegetett Fradi-szív még mindig töretlen. Például amikor, a katonaságtól leszerelő versenyzők hazajönnek, s nem mennek el egy jobb ajánlat hallatán. Nemrég hét birkózónk és öt kézilabdázónk jött haza” – mondta Kende György egy 1983-as interjúban, amikor elsősorban az új munkaköréről kérdezték.

Egykori kapusunk az FTC örökös tagja, a kézilabdázás pedig hagyomány a Kende-családban. Fia, Kende Péter serdülő fiúcsapatunk edzője, unokája, szintén Kende Péter pedig az FTC játékosa.

Kende György emlékét örökké megőrizzük!

Fradi.hu