Tegnap regeneráló edzés volt a programban.

– Túl vagyunk az előszezon első két felkészülési mérkőzésén, ráadásul mindkettőt sikerrel vettük. Hogy láttad belülről a két találkozót?
– Két nagyon erős, nagyon kemény ellenféllel játszottunk, akik magas szintet képviselnek nemcsak hazájuk bajnokságában, de európai szinten is. Küzdelmes találkozók voltak, minden labdáért komolyan meg kellett harcolnunk, de összességében boldog vagyok, hiszen győztünk mindkét találkozón. Megmutattuk, hogy kissé felforgatott kerettel is képesek vagyunk extra teljesítményre, ezek jó erőfelmérők voltak a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezőkre, de komoly következtetéseket nem szabad levonni, hiszen még mindig csak az előszezon elején járunk, de jó úton haladunk.

– Közeledünk a grassaui edzőtőtábor végéhez, hogy értékelnéd az eddig elvégzett munkátokat?
– Nagyszerűen érzi magát mindenki, kiváló hangulat uralkodik a csapaton belül. A körülmények kiválóak, a táj csodálatos. Bár még csak a felkészülés elején járunk, de azt kell mondanom, hogy jó úton haladunk, hogy ebben az évben is remek sikereket érjünk el.

– Sokszor hallottuk tőled, hogy szeretsz itt lenni, szereted a csapatot, szereted a Ferencvárost. Mi fogott meg ennyire a klubban és a közegben?
– Három dolgot tudnék kiemelni. Először is a klub filozófiája, az itt dolgozó emberek mentalitása és a futballhoz való hozzáállásuk egészen elképesztő. Itt valódi futballistának érzem magam. Mindenki azon dolgozik, hogy emberileg és szakmailag is a legjobbat hozzák ki belőled. Másodszor a szurkolók. Elképesztő, hogy milyen nagyszerű szurkolótáborunk van. Az elsőtől az utolsó percig mellettünk állnak, óriási pluszt jelentenek minden egyes mérkőzésen. A harmadik ilyen dolog pedig maga a város. Budapest a világ egyik legszebb városa. Már abban a pillanatban megfogott, amikor először jöttem ide.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu

További fotók: csütörtöki edzés @ FTC facebook