Myrto elmondta, hogy a ma kezdődő felkészülési időszakra a korábbi sérülése már a múlté lett.

– Tényleg nem ment sehova nyaralni, végig Albániában pihent?
– Minek mentem volna, ha itt érzem magam a legjobban?

– Nem vonzotta a Kanári-szigetek vagy Dubai?
– Egyáltalán nem. Nekem a család a legfontosabb, és miután idény közben alig tudtunk találkozni, ilyenkor pótoljuk a lemaradást. Idehaza vannak a barátaim is, örülök, ha együtt lehetünk. Édesanyám főztjét is tovább élvezhetem, finomabbnál finomabb ételeket készít. Esténként körülüljük az asztalt, eszünk, és órák hosszat beszélgetünk.

– Az eredeti terv szerint ezekben a napokban az albán válogatott edzőtáborában kellene lennie, s készülni a Wales és a Csehország elleni meccsre. Hogy van a sérülése?
– Szerencsére sokat javult, sőt, nyugodtan mondhatom, mire visszamegyek Magyarországra és elkezdjük a felkészülést, kutya bajom sem lesz. Jó lett volna Wales legjobbjai, majd Prágában Csehország ellen pályára lépni. A bajnokság utolsó három mérkőzésén nem tudtam játszani, de ez már a múlt. A lényeg, hogy most már egészséges vagyok.

– A pihenés mellett gyógyterápiára is járt?
– Mindennap voltam gyógy­tornásznál, mellette fitneszterembe és úszni is mentem, hogy behozzam a lemaradásomat.

– Sikerült feltöltődnie?
– Ez volt a legfontosabb. Ha az év háromszázhatvanöt napján kellene edzenem, az sem lenne gond, de mentálisan muszáj feltöltődni. Pénteken kezdjük a felkészülést a Népligetben, kezdődik minden elölről. Az előző idényünk különösen sikeres volt, bajnokok lettünk, bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de ahogyan mondani szokták, le kell nullázni az órát, azokból az eredményekből nem lehet megélni.

– Sikerülhet sorozatban a negyedik bajnoki cím is?
– Én erre készülök. Erősek, egységesek vagyunk, és jó lenne a nemzetközi színtéren újabb sikereket elérni. Az elmúlt idény azért is volt jó, mert megtanulhattuk, hogyan lehet több fronton is eredményesnek lenni. Minden a mentalitáson, a koncentráción múlik.

– A keret némileg átalakul, hiszen távozott Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Isael és Michal Skvarka, míg érkezett a támadó Ryan Mmaee.
– Az új fiúról egyelőre nem tudok véleményt formálni, de ha Samy Mmaee öccséről van szó, rossz játékos nem lehet… A távozókat sajnálom, hiszen mindegyikük a barátom volt, de a labdarúgás ilyen, az öltözőben játékosok jönnek-mennek. Az elmúlt időszakban alig volt olyan nap, hogy ne találkoztam volna velük, ez mostantól másként lesz.

– Az elmúlt hetekben semmi másról sem lehetett olvasni-hallani, mint hogy Szerhij Rebrov megy vagy marad. Olvassa a híreket?
– Természetesen igen, de megpróbálok nem foglalkozni velük. Nekem labdarúgóként egy feladatom van, minél jobb állapotban lenni, mire elkezdődnek az edzések. Szerhij Rebrovval jó volt együtt dolgozni, szép sikereket értünk el. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

NSO