Tartalékos csapattal maradtunk alul a hétközi NBIII-as fordulóban.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 35. forduló
Ferencváros II 0-1 (0-1) Dabas-Gyón FC
Gól: Hirman (24.)

Oroszi – Orosz (Molnár, 46.), Könczey, Arday, Vida – Szabó R., Leandro – Mazzonetto N. (Kaján, 61.), Szabó L., Jones – Pócsik

Mivel tegnap rangadón lépett pályára az U19-es csapatunk, többek között Hajdú és Katona nélkül állhatott csak ki a tarcsi a Dabas-Gyón ellen, ráadásul Redzic is hiányzott a keretből.

Viszonylag nyugodalmasan kezdődött a meccs, az első akció a 20. percben esett, amikor Jones vitte volna el az elé kivetődő kapus mellett a labdát, de az buktatta, a szokásos büntetőt viszont Pócsik ezúttal mellégurította. A kirúgás után rögtön szabadrúgást harcolt ki térfelünkön a Gyón, a középre betekert labdát az egyik vendég játékos pedig teljesen egyedül a kapuba passzolhatta, 0-1. A 37. percben Jones két gólban is főszereplő lehetett volna, de előbb egy középre gurított labdát passzolt jó helyzetből a kapus kezei közé, majd a bal szélen meglódulva középre lőtt, de az se beadásnak nem volt jó, se a kapura nem volt veszélyes. A 40. percben a másik oldalon vesztettünk el egy labdát, de szerencsénkre a beadásra érkező gyóni támadó eltörte azt, így félidőben maradt az 1-0 oda.

Kilenc perc telt el a második félidőből és máris egyenlíthettünk volna: némi toporzékolás után Jones tálalt Szabó Levente elé, de ő a kapussal szemben középre lőtt és csak egy szögletet tudott kiharcolni. A 64. percben elképesztően rossz ütemben igyekezte az egyik vendég játékos amerikai légiósunkat szerelni, a vakmerő belépő sérülést szerencsére nem vont magával, de egy piros lapot természetesen megérdemelt. Emberelőnyben aztán még nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünkre: a 73. percben Jones lövése és egy kézgyanús szituáció után a mindössze 16 éves debütánsunk, Kaján elé pattant a labda, de a próbálkozását blokkolták. Két perc múlva Szabó Richárd került helyzetbe, de hiába célozta meg a bal alsót, ez is csak szögletre volt elég, majd további két percre rá ő maga adta be középmagasan a labdát az érkező Kajánnak, de ez a lövés sem ért gólt. Tíz perccel a meccs vége előtt aztán a két tizenhatos között folyamatosan ingázó Leo emelt át a kilépő kapuson, de a magasról zuhanó labdát Jones nem tudta a védők előtt elfejelni. A meccs utolsó pillanatai izgalmasra sikerültek, de semmiképpen sem szépre: egy meglóduló dabasi játékost nem tudott az egyébként igen gyors Kaján szerelni, a sprintet megunó Vida viszont annál határozottabb volt, becsúszási próbálkozását a bíró azonban egy azonnali piros lappal jutalmazta. Mivel balhátvédünk idegességében még a labdát is elrúgta a laposztás után, lehetséges, hogy idén már nem lép pályára NBIII-as csapatunkban.

Ezzel az újabb vereséggel már 3 pont a lemaradásunk a Honvéd II mögött és immár 4 meccse vagyunk nyeretlenek. Az elmúlt találkozókkal ellentétben ez a produkció nem volt letargikus és lélekromboló, ezúttal látszódott az akarás és a helyzetek is bőséggel megvoltak – igaz, a helyzetkihasználáson nincs mit szépíteni. Jones ugyan abszolút főszereplő volt, de egy gólt legalább illett volna szereznie, és elvárható lett volna ez Szabó Leventétől is, aki az említett helyzete mellett még egy ziccerbe kerülhetett volna, de sajnos azt a lehetőséget is elizgulta. Pócsik idén már 4 tizenegyesgólt is szerzett (emellett Kecskeméten védte büntetőjét a kapus, de a kipattanót be tudta lőni), de ezt most csúnyán mellégurította és a mezőnyben sem nyújtott emlékezeteset. Mindenképpen további pozitívum azonban a 2004-es születésű Kaján bemutatkozása, aki eddig elsősorban U17-es csapatunkat erősítette, de ezen a meccsen kicsit több szerencsével akár gólt is szerezhetett volna.

Folytatás már most vasárnap 18 órakor, amikor is a kiesés ellen menekülő Körösladányhoz utazunk.

Máté Csaba

Nagy különbség volt a játékunk képét illetően a legutóbbi mérkőzéshez képest hozzáállásban, szenvedélyességben. Nem érheti szó a ház elejét, küzdöttek a srácok becsülettel. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, 11-esünk is volt, de ma minden kimaradt. A támadó harmadban hiányoztak a minőségi megoldások és a vendégek kapusa is néhányszor remekül védett. Ismét csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Az mindenképpen örömteli, hogy Kaján Norbert személyében újabb tehetséges fiatal mutatkozott be a felnőtt labdarúgásban. Ha pedig a helyzetkihasználásunkon javítunk, az eredményességünk is visszatérhet.

Fradi.hu