Női kéziseink kapusát kérdezték a mai rangadó előtt.

– Hogy érzi magát a szerdai rangadó előtt?
– Elég sűrű a programunk, talán ezért is szenvedtünk annyira a szombati, Siófok elleni mérkőzésünkön. Az elmúlt két edzésen a védekezésünkön szerettünk volna leginkább javítani, és tudjuk, amit az előző meccsen mutattunk, a Győr ellen nagyon kevés lesz.

– A két csapat februári összecsapása a 45. percig volt szoros, utána a Győr robbantott. Hogy emlékszik vissza a találkozóra?
– Sajnos azt a találkozót ki kellett hagynom, csak televízión nézhettem a lányokat, és szörnyű volt, hogy nem segíthettem nekik. Azt mondják, a nap végén kell megszámolni a tyúkokat, így hiába voltunk sokáig pariban, a végén beleszaladtunk a mínusz hatba… Ez alapvetően meghatározza, hogy a bajnoki címre mennyi esélyünk van: ismerjük a matekot, a realitás talaján kell maradni, de nem szabad úgy kimennünk, hogy számolgatunk, nyerni szeretnénk. A meccs képe mutatja meg, merhetünk-e nagyot álmodni.

– Sikerült a lehető legjobban felkészülni az összecsapásra? Mik az erősségei az ellenfélnek?
– Ez szerdán derül csak ki… Kapusszemszögből is elemeztük az ellenfelet, rengeteget videóztunk, próbáltuk modellezni, amit szeretnénk megvalósítani, a legfontosabb mégis az, hogy adott helyzetben fejben mennyire leszünk összeszedettek és a megbeszélt taktikát mennyire sikerül megvalósítani.

– Mennyire lehet döntő a kapusok teljesítménye?
– Nem is a kapusteljesítmény, inkább a védekezés lehet döntő. Akkor tud egy csapat rangadót nyerni, ha hátul stabil. Ha ez működik, akkor lehet lerohanásból, gyors gólokból eredményesnek lenni.

– Eldől a bajnokság, ha a Győr nyer szerdán?
– Ha a régi rendszer szerint nézzük, akkor ez a visszavágója a februári győri mérkőzésnek. Azt is tudjuk, hogy sok meccs vár még ránk ezután, és a múlt héten megszenvedtünk például a Debrecen ellen is. Biztos, hogy ez a hazai bajnokság presztízsmeccse, ebben a szellemben lépünk pályára, és próbáljuk élvezni a játékot.

– Milyen érzéseket vált ki a játékosokból, hogy szurkolók is lehetnek a helyszínen?
– Leginkább ennek örülök, a szurkolóink már a múlt hétvégén is sokat segítettek! Az elmúlt egy évben eléggé hangulattalan mérkőzéseket játszottunk, nem is lehetett megszokni. Mindenkinek óriási löketet tud adni, ha forró az atmoszféra, érezzük a támogatást és a biztatást.

NSO