Támadónk szerint fontos, hogy mihamarabb lezárjuk a bajnokságot.

Hosszúra nyúlt Róbert Mak gólcsendje. A Ferencváros szlovák válogatott támadója klubszinten 2019. szeptember 25-én a Zenit színeiben szerzett gólt Orosz Kupa-mérkőzésen, amelyet másfél év elteltével a Paks elleni találata követett.

Rendkívüli boldogságot éreztem, amikor áthaladt a labda a gólvonalon, hiszen ez volt az első, tétmérkőzésen szerzett gólom a Ferencvárosban – mondta a Nemzeti Sportnak Róbert Mak, az FTC harmadik gólját szerző játékosa. – Örülök, hogy segítségére voltam a csapatnak, remélem, hogy a jövőben gyakrabban átélhetem ezt az érzést. Önbizalomhiányban nem szenvedtem a gólszünet miatt. Hat gólpasszt adtam eddig a bajnokságban, és támadó szellemű játékosként legalább akkora öröm az előkészítésből kivenni a részem, mint amikor magam vagyok eredményes. Az egyéni mutatóimnál is fontosabb, hogy megkoronázzuk a kiváló idényt, és mihamarabb lezárjuk a bajnokságot. Motiváltan vetjük bele magunkat a hajrába, hiszen ha a következő két mérkőzésünket megnyerjük, megvédjük a címünket.

A harmincéves labdarúgó tavaly szeptember végén csatlakozott a zöld-fehérekhez, s bár mindeddig nem vált alapemberré, az jól látható, hogy nagy segítségére lehet az együttesnek, ha formába lendül. Az idényben tizenöt bajnokin összesen 516 percet töltött a pályán, ám a kevés játékidő ellenére már hét pontja van a kanadai táblázaton. Több gól és gólpassz állhatna a neve mellett, csakhogy…

A spanyolországi edzőtábor jól sikerült, ám a koronavírus-járvány engem sem kímélt, megbetegedtem. Egy hónapig nem edzettem, ezután nehéz volt felvenni a fonalat. Keveset játszottam ebben az évben, nehéz időszak van mögöttem. Az MTK ellen kihagyott tizenegyesem is bosszantott, de remélem, a Paksnak rúgott gólom lendületet ad. Szeretném bizonyítani, a pályán van a helyem.