Fradistákat is kitüntettek a nemzeti ünnepen.

Sokakhoz eljutott a hír, hogy Clubunk lelkes szurkolója, a “Nemzet Csótánya” Nagy Feró, zenei munkásságának és rengeteg fiatal zenekar támogatásának elismeréseként megkapta a legmagasabb művészeti kitüntetést, a Kossuth-díjat.

Ahogy a laudáció fogalmaz: “Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása során a magyar rockzenei élet emblematikus alakjaként egyedi stílusával generációk ízlését formáló és a rendszerváltoztatás korának fontos témáit a zene nyelvén megszólaltató, sokoldalú előadó-művészete elismeréseként kapta meg a díjat.

Más fradista díjazottakra is büszkék lehetünk. Palánki Ferenc debreceni püspök a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozatának kitüntetését kapta meg, Szerednyey Béla színművész a Magyarország kiváló művésze kitüntető címet, Benkő Péter színművész a Magyarország érdemes művésze kitüntető címet, Thaisz Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány ügyvezető igazgatója és Belénessy Csaba újságíró a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozatának kitüntetését, Kovács András újságíró a Magyar Ezüst Érdemekereszt polgári tagozatának kitüntetését kapta meg.

Minden kitüntetettnek gratulálunk!