A lányok és a fiúk is ellenfeleket kaptak a tokiói játékokra.

Női vízilabda, tokiói olimpia, B-csoport

Magyarország
Oroszország
Kína
Egyesült Államok
Japán

Hasonló a sorsolásunk, mint volt Rióban, ismét már a csoportban találkozunk az amerikai válogatottal. Hogy ez jót vagy rosszat jelent, majd ott derül ki, mindenesetre ezúttal is lesz velünk egy közös edzőtáborunk, amelyen feltérképezhetjük őket. Nyilvánvalóan kiemelkednek a mezőnyből, de nem verhetetlenek. Az oroszokat jól ismerjük, nem tartunk tőlük, a japánokra viszont nagyon kíváncsi vagyok, biztosra veszem, hogy kellemetlen perceket okozhatnak voltaképpen mindenkinek, nem szabad őket leírni. Kína a korábbi sikerkapitányával, Jané mesterrel bizonyosan erős ellenfél lesz. Szóval a csoport kiegyensúlyozott, tovább kell jutnunk, majd a negyeddöntőt is sikerrel kell vennünk egy biztosan kemény rivális ellen. Bízunk magunkban, az olimpiáig tovább javulunk, felkészülten indulunk majd csatába” – értékelte a sorsolást Bíró Attila szövetségi kapitány.

Férfi vízilabda, tokiói olimpia, A-csoport

Magyarország
Dél-Afrika
Egyesült Államok
Görögország*
Japán
Olaszország

* Clubunk pólósa, Ioannis Fountoulis remek formában játszott a rotterdami selejtezőtornán, 19 góllal segítette hazáját a kvótához.

Egy fokkal erősebbnek vélem a másik csoportot, jobban örültem volna, ha valamelyik szláv csapat a mi oldalunkra kerül. Ebből a csoportból azt gondolom, joggal pályázunk az első vagy a második helyre, de tulajdonképpen mindegy, melyiket érjük el, mert a negyeddöntőben így is, úgy is egy rendkívül nehéz ellenfél érkezik majd a másik ágról. Csoportunk akkor erősödhet, ha Oroszország lépne be Dél-Afrika helyett, meglátjuk, ez miként alakul. A szerbektől van egy meghívásunk, ami jó felkészülést biztosíthat, de most, a sorsolás után, majd a következő napokban állhat össze a végleges programunk” – fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány.

További csoportok: MVLSZ