Középpályásunkat kérdezték a Honvéd elleni bajnoki előtt.

– Szeret a Honvéd ellen játszani?
– Ha jól emlékszem, elég jól megy ellene az utóbbi időben.

– Legutóbbi négy mérkőzését megnyerte ellene!
– Akkor nem tévedtem. Nem rossz mutató. Pedig rendre nehéz mérkőzést játszunk a Honvéddal. A játékosok általában a kapujuk elé húzódnak, és onnan próbálnak váratlan ellencsapásokkal veszélyt teremteni, meglátjuk, ezúttal mit eszeltek ki.

– Telik az idő. Hat éve májusban győztes gólt szerzett a kispestiek ellen, az a legutóbbi találata ellenük. Emlékszik rá?
– Hogyne emlékeznék! Szöglet után találtam a kapuba, de azt már ne kérdezze, ki csavarta be a labdát oldalról. Arra viszont emlékszem, hogy lepattanó labdát lőttem a kapuba, azzal a góllal nyertünk egy nullára. Nem mondom, hogy minden gólomra emlékszem, de ez valamiért beugrott, előttem van a jelenet.

– A gólörömre is emlékszik?
– Na, arra nem.

– Roland Lamah-val különös táncot járt.
– Rolanddal jó barátok voltunk, edzéseken is sokat bohóckodtunk. Alighanem akkor is kieszeltünk valami különleges gólörömet. A Groupama Arénában telt ház volt azon a találkozón, zsúfolt lelátók előtt játszhattunk – de jó is volt!

– Nagyon hiányoznak a szurkolók a lelátókról?
– Gondolhatja. Nekem az a legfurcsább, hogy üres, csendes arénában kell futballoznunk, azokat a kiáltásokat is halljuk, amelyek a pálya másik végéből érkeznek. Szurkolókkal ez nem így volt. Nagyon hiányoznak a lelátókról, de el kell fogadnunk, most így vagyunk kénytelenek futballozni.

– Három gólt szerzett eddig az idényben, elégedett vele?
– A három gól nem rossz. Már csak azért sem, mert védekező középpályásként nem ez az elsődleges feladatom. Sőt, Szerhij Rebrov kifejezetten kéri tőlem, hogy elsősorban a védekezésre koncentráljak, csak akkor menjek előre, ha biztos vagyok a dolgomban. Az utóbbi időben kevesebbet támadok, mint korábban, de most ez a feladatom a csapatban. A stabilitás, a biztonság megtartása.

– Ezúttal is legyőzik a Honvédot?
– Jó lenne. Ahogy mondtam, tényleg mindig nehéz mérkőzést játszunk a kispestiekkel, szerintem ezúttal sem lesz másként. Már csak azért sem, mert nehéz helyzetben vannak, a tabella utolsó előtti helyén állnak, égető szükségük van a pontokra. Láttam a legutóbbi mérkőzésüket a Budafok ellen, nem mindennapi összecsapás volt, lelkileg megtörhettek, amikor az utolsó pillanatokban gólt kaptak, s azzal veszítettek.

– A honvédosokat Horváth Ferenc személyében új vezetőedző készíti fel, és ő remekül motiválja a játékosait.
– A motivációjukkal normál esetben sem lenne gond, bármilyen új edző érkezik, a futballista tudat alatt is kettőzött erővel készül. Meg akarja mutatni az új stábnak, hogy igenis ott a helye a csapatban, hogy lehet rá számítani. A váltást követően nyilvánvalóan szeretnének kijönni a gödörből, mi viszont erőtől és önbizalomtól duzzadva várjuk az összecsapást.

NSO