Vezetőedzőnk a játékvezetőt is kritizálta és szót ejtett Somalia állapotáról is – Hornyák Zsolt sajnálja, hogy nem sikerült nyerniük.

Szergej Rebrov

Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszott a Puskás az első meccsén, intenzíven, főleg a kontratámadásoknál, megérdemelték a pontot. Erre a típusú játékra készültünk, de sajnos nem jól reagáltunk, nem volt jó az átmenet akkor, amikor elveszítettük a labdát. De büszke vagyok a fiúkra, mert végig a három pontot akarták megszerezni, folyamatosan helyzeteket akartak kidolgozni, egyenlítettünk is, utána is volt még helyzetünk. Ki kell elemeznünk a mait és menni tovább, már a következő mérkőzésre kell felkészülnünk, sok találkozó áll előttünk. Mi hiányzott a győzelemhez? Ahogy mondani szoktam: a gól. Az első félidőben voltak nagy helyzeteink, de ha nem mi szerezzük az első gólt, akkor mindig nagyon nehéz, főleg a szünet utáni újrakezdéskor, hiszen nem állsz készen teljesen, főleg fizikálisan. Ha vezetünk, kevesebb is elég lehetne, de ha 0-1-ről kell visszajönni, sokkal nehezebb. Az ellenfél tudja, hogyan kell játszani, jól kontráztak és agresszívan védekeztek, de a játékvezető nem tudta kézben tartani a meccset! Az első félidőben Somalián volt két sárga lap legalább, láttam a lábait… Egy ilyen talajon az ilyen faultokért egyből sárga lapot kell adni, ha őrült szabálytalanságot követnek el, mert nagyon nagy a sérülésveszély. Ahogy néztem, Somalia most nem tud rendesen járni, fáj a térde és a bokája is, Endinél a doktor mondta, hogy nem tud visszajönni, mert erős ütést kapott a feje, nem szabad kockáztatni, fizikailag rendben van. Természetesen csalódott vagyok a kezdéssel, de a játékosok akarásával most elégedett vagyok, nem könnyű, amikor az ellenfél ennyire beáll, nem könnyű kialakítani a lehetőségeket. Erős a bajnokság, hiába volt hosszú jó sorozatunk, most még keményebben kell dolgoznunk.

Hornyák Zsolt

Nem volt rossz kezdés, jó meccsel kezdtük a félszezont, egy jó ellenféllel szemben. Jó volt a hozzáállás, az első 25 percben a Fradinak volt két jó lehetősége, utána nekünk volt egy lövésünk, jó ellentámadásból jöttünk bele a játékba és megérdemelten vezettünk. Taktikailag minden rendben volt, amit elterveztünk középen, védekezés és gyors ellentámadás és esetleg gól, ez a forgatókönyv szerint működött. Sajnálom, hogy a második félidőben Kiss Tomi a 100%-os helyzetét nem tudta belőni, ott eldőlt volna a mérkőzés, 2-0-ról a Fradi már nem tudott volna visszajönni. Sok labdát veszítettünk, ezen még sokat kell dolgozni. A szabadrúgás könnyű gól volt, nagyon passzívak voltunk a sorfalban, könnyedén rúgták át rajta, erre mindig vigyázni kell. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, de egy olyan ellenféllel, mint a Ferencváros, ez is egy jó eredmény. De győzni szerettünk volna.