Nikit kérdezték a BL-meccsről – az EHF forduló utáni válogatásaiba Angela Malestein és Bíró Blanka is bekerült.

November hetedikén csúnya hazai BL-vereségbe szaladt bele a Ferencváros női kézilabdacsapata, a német Bietigheim tizenegy góllal nyert Érden. A visszavágásra szerencsére nem kellett sokat várni: egy héttel később idegenben 29–25-ös sikerrel vágott vissza Elek Gábor csapata, és ezzel az ötödik helyen áll Bajnokok ligája-csoportjában.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy visszavágjunk a németeknek – kezdte az FTC 19 éves junior Európa-bajnok irányítója, Tóth Nikolett, aki az első idei BL-gólját is megszerezte a Bietigheim otthonában. – Úgy gondolom, az első félidőben nagyon jó kézilabdáztunk, a második viszont nem volt az igazi, azzal kapcsolatban maradt bennünk hiányérzet, továbbra is van min javítanunk. Természetesen fontos volt a gólom is, jót tett a lelkemnek, de mint mindig, a csapat célja és a két pont megszerzése volt az első.

Tóth a nyáron súlyos térdsérülés után tért vissza a pályára, majd az ősszel a járvány miatt is kihagyásra kényszerült, vagyis nehéz időszak áll mögötte.

A sérülés után sem volt egyszerű a visszatérés, de pont szeptember végére éreztem azt, hogy jó formában vagyok, és akkor jött a csapaton átfutó vírusfertőzés… Nagyon nehéz ez az időszak, eléggé megvisel, pillanatnyilag nem is érzem magamat topformában. Dolgozom rajta, de nem könnyű.

Ebben az időszakban a tervezés sem könnyű, szinte lehetetlen. A viszontagságos hónapok ellenére azonban nem áll rosszul az FTC: az NB I-ben továbbra is százszázalékos, míg a Bajnokok Ligájában is „lőtávolban” van.

Az akaratunkkal semmi baj nincsen, az visz minket folyamatosan előre, és fizikailag egyre jobb állapotban van a csapat. Remélem, a legutóbbi érdi meccshez több hasonló baki nem csúszik már be, és azt is, hogy minél több meccset le tudunk játszani. Sajnos minden bizonytalan, lenne még márciusban egy utolsó junior-világbajnokságunk, de kár annyira előre nézni, jó, ha a következő feladatot meg tudjuk oldani.

Utánpótlássport