Labdarúgó csapatunk mestere válaszolt a kérdésekre a Nou Campban tartott sajtótájékoztatón.

Szergej Rebrov

Megérdemelten vagyunk a Bajnokok Ligája csoportkörében, a játékosok kiérdemelték, ugyanez volt a helyzet akkor, amikor én is játékosként szerepeltem a sorozatban. Fontos, hogy jól kezdjünk holnap, a játékosok izgatottak a mérkőzés előtt, fontos, hogy belevágjunk a Bajnokok Ligájába, utána meglátjuk, mi fog történni. Ez egy teljesen más sorozat, természetesen alkalmazkodnunk kell a Barcelonához, a játékosaiknak van BL-tapasztalata, idegenben játszunk, de meg kell mutatnunk a karakterünket és az erősségeinket. Nem volt sok időnk készülni erre a találkozóra, több játékosunk a válogatottól tért vissza, utána a Kisvárda ellen játszottunk, ezután tudtunk a Barcelonával foglalkozni. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok várják a mérkőzést és készen állnak.

Amikor játékosként szerepeltem a Bajnokok Ligájában, sok mérkőzést játszottam, sok gólt szereztem, de nem törődtem ezzel, persze jó tapasztalat volt. A játékosoknak minden BL-élmény remek emlék lesz, igyekszem segíteni őket, mivel nekik még nincs ilyen tapasztalatuk. A Barcelona, a Juventus is Európa top csapatai között van, büszkévé tesz, hogy ellenük játszhatunk. A Barcelonán azt látom, hogy érzelmesebben játszanak, agresszívebbek a labdavesztések után, ugyanúgy kontrollálják a labdát, mint korábban, de ez várható is, amikor egy új edző veszi át a csapatot, a játékosok ilyenkor új motivációt kapnak, az utolsó meccsen ugyan nem értek el jó eredményt, de Ronald új érzéseket, motivációt jelent nekik, meglátjuk, hogyan fog ez működni holnap.

A hétvégén fontos meccset játszanak a Real Madrid ellen utánunk, de biztos vagyok benne, hogy a Bajnokok Ligájában is jól akarnak kezdeni. Ha megnézem a kezdőt és a kispadot, nem látok nagy különbséget, persze Lionel Messi igazán különleges, de ez a Barcelona, vele vagy nélküle, így kell felkészülnünk ellenük. Az egyik legjobb csapat Európában, de nem tudom, hogy ki a Bajnokok Ligája favoritja, és nem is erről kell beszélnünk most, magunkkal kell foglalkozni, holnap egy fontos meccs lesz. Nem tudom, hogy az El Classico milyen hatással lesz rá, de mi is klasszikust játszunk a hétvégén az Újpest ellen, számunkra ez olyan, mint ellenfelünknek a Real Madrid.

Szurkolók nélkül játszunk, már mi és a Barcelona is több meccset játszott így. De ez a Bajnokok Ligája rajtja, nem ezzel foglalkozunk, persze itt is, egy ilyen stadionban, ahol százezren voltak a lelátókon, jobb lenne úgy játszani, hogy itt is vannak, de sajnos most ilyen körülmények vannak. De mint mondtam, fontos meccs, mindkét fél motivált lesz.

Fati nem játszott a hétvégén, így biztos vagyok abban, hogy holnap fog, az egyik legtehetségesebb játékos most Európában és veszélyes is. De az egész Barcelonára igaz, hogy nagyon jó támadószekciója van, bárki lesz ott a pályán, nagyon veszélyes lesz. Nálunk nincsenek sztárok, keményen dolgozunk minden meccsen együtt, a Ferencvárost és Magyarországot képviseljük a Bajnokok Ligájában, a játékosok élvezni fogják a sorozatot, meglátják majd, hogyan játszunk és mik az erősségeink. A selejtezőben sokan nem hitték el, hogy elérünk a csoportkörig. Itt is keményen kell dolgoznunk, hogy eredményeket érjünk el, a játékosok holnap, amikor pályára lépnek, megnyugodnak és remélem, hogy jó futballt mutatnak majd be.