A koronavírus sújtotta csapatunk nagyjából egy hónap kihagyás után győzelemmel tért vissza a pályára.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 4. forduló
Team Esbjerg 21–24 (13-9) Ferencváros
Gólok: Kovacsics 6, Schatzl 5, Malestein 4, Márton 3, Stolle 3, Szucsánszki 3

Finoman fogalmazva sem mi voltunk a mai mérkőzés esélyesei, nyolc játékosunkat is nélkülöznünk kellett, Elek Gábor lehetőségeiről mindent elmond az a tény, hogy Schatzl Nadine többször volt átlövő és beállós az Esbjerg ellen, mint szélső… Az első félidőben gyorsan kirajzolódott a taktika, igyekeztünk a játékot lassítani, minél kevesebbet hibázni és kivárni az adódó helyzeteket, akár annak az árán is, hogy passzív játék miatt elvegyék tőlünk a labdát. Ez úgy tűnt, hogy működőképes is lesz, és a szünetben bosszankodhattunk is kicsit, miután nem nyertük el az olasz játékvezető páros szimpátiáját és pár ziccert is rontottunk, mínusz négyes állással mentünk a pihenőre.

A folytatásban történtek pedig még most is kissé hihetetlennek tűnnek. Negyedóra alatt egálra hoztuk az állást (16-16), amivel beleraktuk az ideget a házigazdákba, 19-19 után pedig 5-0-ás sorozattal vittük be azt az ütést, amiből már nem tudtak visszajönni a dánok, teljesen elveszítették önbizalmukat, míg nálunk újabb extra teljesítmények jöttek elő: az amúgy jól védő, 30%-ot hozó Bírót Janurik váltotta a kapuban és 50%-os hatékonysággal hárította a lövéseket, a holland világbajnok Malestein pedig előbb kvázi nullszögből lőtt bombagólt a rövidbe, majd cunderezett egyet. Az utolsó időkérésnél vezetőedzőnk már csak annyit mondott, hogy sürgős dolgunk nincs, ennek megfelelően hoztuk le a végjátékot. Vendéglátóink teljes összeomlását az mutatta a legjobban, amikor kiváló védekezésünk mellett a sarokban helyezkedő operatőrnek osztották le a labdát, nem látták, hogy nincs ott a szélső…

A Fradi-szív diadala volt ez, amely alatt a tavasz óta gyógyuló Alicia Stolle is megmutatta, miért hoztuk el Németországból. Szép volt, lányok!

Kovacsics Anikó

Nem tudom elhinni ezt az eredményt, nagyon büszke vagyok a csapatra! Tudtuk, hogy az Esbjerg egy kiváló csapat, nagy lövőkkel, mi pedig olyan felállásban játszottunk, mint még soha korábban. Kéz a kézben küzdöttünk azokért is, akik otthon ülnek jelenleg. Türelemmel és mosolyogva játszottunk, nagyon boldog vagyok.

Elek Gábor

Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy mindkét csapat sok problémával küzd, kevés játékos áll rendelkezésre. Ez a fajta játéklassítás nem a mi kézilabdánk, de ma nagyon eredményesnek bizonyult, ezzel tudtunk egy óriási meglepetésgyőzelmet szerezni. Az Esbjerg egy nagyon jó csapat, amelyet nagyon tisztelünk és ezért nagyon értékesnek gondoljuk ezt a győzelmet és szeretnénk sok sikert kívánni nekik a jövőben.