Hokisaink egyik legmunkásabb játékosa, Farkas Simon otthonában lábadozik műtétje után. Mielőbbi teljes felépülést, Simi!

– Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy?
– A körülményekhez képest egész jól, köszönöm. Rengeteg a segítő kéz körülöttem, így egészen pozitívan tudok a teljes felépülésemhez vezető útra előretekinteni.

– Mi történt pontosan, hogyan sérültél meg?
– Az egyik szárazedzésen történt, egyszerűen egy izzadságcsepp rosszkor volt a legrosszabb helyen és megcsúsztam… Kiderült, hogy komolyabb dologról van szó, elszakadt az Achilles-inam. Az Uzsoki kórházba kerültem, ahol másnap délelőtt már meg is műtöttek. Nem először voltam itt, már 1992-ben is kifogástalan ellátásban részesültem… [Játékosunk ebben az évben született] A viccet félretéve, az orvosok azt mondták, jól sikerült a műtét, ahogy fogalmaztak, szerencsére „pont jó helyen szakadt el az ín”. Úgyhogy augusztus 20-án, az „ünnepi” reggeli után már mehettem is haza.

– Hogyan birkózol meg a tartós otthonléttel? Tudsz bármennyit mozogni, vagy szigorúan fekvésre vagy ítélve?
– Élsportoló vagyok, így természetesen eléggé megijedtem amikor meghallottam, hogy öt hétig fekvőgipsz lesz a lábamon. Ez azt jelenti, hogy ha nem a mosdóba vagy a fürdőbe kell mennem, akkor folyamatosan felpolcolt lábbal fekszem az ágyon. Hála azonban a csapattársaknak, a családnak, a barátnőmnek és a barátaimnak, a bezártság sem visel meg annyira, gyakran meglátogatnak és nagyon sokan írnak, érdeklődnek felőlem.

– Mi a további menetrend, hogy néz majd ki a rehabilitációd?
– Ha minden jól megy, szeptember 21-én kapom meg a járógipszet, utána pedig elkezdődik életem talán legkomolyabb megmérettetése. Mindennapos gyógytorna és kezelések lesznek a programban, ráadásul mindezt abban a tudatban végzem majd, hogy a második családom, vagyis a csapatom minden egyes tétmeccsen nélkülem megy majd csatába. Ez utóbbit még sokkal nehezebb lesz elviselni, mint a fizikai fáradalmakat, de megpróbálom megfordítani a dolgot: ennél komolyabb motiváció a mihamarabbi felépüléshez nem is lehet!

– A tervek szerint mikor térhetsz vissza?
– Jelenleg úgy néz ki, hat hónap telik majd el a teljes felépülésemig. Én azért nagyon bizakodó vagyok afelől, hogy ez kevesebb lesz, főleg, hogy Kiss Áron erőnléti edzőnk, és szakosztályunk felszerelései is mindenben a rendelkezésemre állnak és nagyon sokat segítenek!

Fradi.hu