Az elődöntőt „szétlövésben” hoztuk a BVSC ellen, a döntőben a KSI bizonyult jobbnak nálunk.

Férfi vízilabda, Lemhényi Dezső országos ifjúsági kupa

Elődöntő: Ferencváros 10-10 (bü.: 4-3) BVSC
Döntő: Ferencváros 11-16 KSI

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ
Galéria: MVLSZ

A csapat vezetőedzőjének, Nyéki Balázsnak az értékelése:

– Hogyan értékeled ezt a napot?
– Természetesen csalódottan, mert szerettünk volna nyerni. A délelőtti elődöntőben és most a döntőben is jobban kellett volna játszanunk, úgyhogy alulteljesítettünk ezen a két mérkőzésen. Tudom közhely, de ezek a pofonok jól jönnek, mert ha tényleg komoly céljaik vannak és szeretnének ifi bajnokok lenni, valamint ob I-es csapatokban helyt találni maguknak, akkor ennél több kell a meccseken. Az edzésen jól dolgoznak, de azt nyilván senki nem tudja rajtam kívül. Ettől függetlenül gratulálok a játékosaimnak az ezüstéremhez, de én csalódott vagyok, mert szeretek nyerni és a játékosaim is, úgyhogy lesz mit kijavítani a következő időszakban.

– Mivel volt jobb a KSI? Számít, hogy többen is a felnőtt csapatban játszanak?
– Nem hinném, hogy egy hónap után számít, hogy többen játszanak a felnőttek között. Ha az én játékosaim úgy gondolják, akkor az megint egy félremagyarázása a dolognak, hogy ők nem tudnak ott játszani. Ezzel nem kell foglalkozni. Annyival voltak jobbak, hogy sokkal magasabb sebességgel játszottak különösen a mérkőzés elején és pontosabban lőttek. Mi messziről lőttünk, pontatlanok és kiszámíthatóak voltunk.

– A negatívum mellett van pozitívum is?
– Persze! Csak eljutottak idáig és ott vannak az ország legjobb ificsapatai között. Sőt, számomra tényleg a legjobbak, de mindig elmondom nekik, hogy ezt nem csak nekem kell bebizonyítaniuk, hanem mindenkinek. Egészen más edzésen jól teljesíteni, mint a mérkőzésen döntő pillanatokban. Meg kell tanulniuk, de meg is fogják tanulni.