A tegnapi napról pedig fotókat láthattok, valamint Botka Endre nyilatkozatát is elolvashatjátok.

A csapatrészek finomhangolásán van a hangsúly – árulta el Botka Endre, amikor arról kérdeztük, hogy milyen munka zajlik ezekben a napokban magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk bad radkersburgi edzőtáborában.

– Futóedzéssel kezdtétek a napot – egy futballista számára ez a legkevésbé kedvelt edzésforma egy edzőtáborban?
– Hozzászoktunk már, hogy ebben az időszakban sok a száraz futás, de amikor van rá lehetőség, megpróbáljuk labdával elvégezni ezeket a feladatokat is. Éppen ezért amikor néha elmegyünk futni, nem annyira megterhelő.

– A hétfői a negyedik nap a második edzőtáborban, két-három napot leszámítva kettő hete együtt készültök. Hogy érzitek magatokat Bad Radkersburgban?
– Amikor visszajöttünk, egy kicsit olyan volt, mintha egy délutáni pihenőt követően folytatnánk a munkát, furcsa érzés volt. Ezzel együtt tudjuk, hogy mi a célja a felkészülésnek, ennek megfelelően állunk a munkához. Szeretnénk a legtöbbet kihozni ebből az edzőtáborból.

– Min van a hangsúly ezekben a napokban?
– Az első edzőtábor napjaiban az erőnléti felkészülésen volt a hangsúly, most viszont inkább már a csapatrészeket próbáljuk finomhangolni, plusz az új játékosokat beépíteni. Az előttünk álló négy felkészülési mérkőzés feladata az lesz, hogy megtaláljuk azt a formát, ami kelleni fog a közelgő bajnoki szezonban és a BL-selejtezők során is.

Teljes interjú, amiben az új társakról is szót ejt Endi: Fradi.hu