Hokisaink pontgyárosa visszavonul.

Két sikerekkel tarkított ferencvárosi év után távozik, és visszavonul az aktív sportpályafutásától az előző idény házi pontkirálya, a kanadai Brett Switzer.

Brett William Switzer 1990. május 24-én született a kanadai Calgaryben. Utánpótlás csapatok után 2008-ban az Olds Grizzlys volt az első felnőtt csapata, majd a Vernon Vipers és a Spruce Grove Saints után, kétszeres albertai junior bajnokként az amerikai állami egyetemi ligába, az NCAA-be igazolt, a Bentley University csapatához. Négy szezon után 2015-ben kezdte meg európai pályafutását, a brit elitligás Dundee Starsnál, majd két idény után a francia élvonalba, Nizzába szerződött. Innen érkezett egy idény után Fodor Szabolcs hívására a Ferencvároshoz, amellyel két szezon alatt pályafutása legnagyobb sikereit aratta. Két magyar bajnoki címet, két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyert, részese volt a Kontinentális Kupa-továbbjutásnak, valamint a 2020-as rájátszásban házi pontkirályként aranysisakban szerepelt. A 2018/19-es idényben az Erste Liga alap- és középszakaszában 40 meccsen 23+33 pontig jutott, majd a rájátszás 13 mérkőzésén 9+10 pontot szórt, míg 2019/20-ban az alap- és középszakaszban 42 meccsen 25+32 pont, a rájátszásban 8 találkozón 4+2 pont volt a mérlege, de pontokat szerzett a Magyar Kupában és a Kontinentális Kupában is.

Brett Switzernek köszönjük a Ferencvárosi Torna Clubért tett szolgálatait, és pályafutása lezárultával sikeres és boldog civil életet kívánunk neki!

Fradi.hu