Labdarúgó csapatunk korábbi kiváló védőjével, Mancival beszélgettek.

Hogy emlékszik vissza a belga Anderlecht elleni selejtezőre?
Lenéztek bennünket, biztosak voltak a győzelmükben. Aztán a pályán megmutattuk, hibát követtek el azzal, hogy nem vettek minket komolyan.

Akkoriban nem 32, hanem csak 16 gárda alkotta a főtábla mezőnyét, tehát a szűkebb elitbe jutott be a Fradi. Minek volt köszönhető a siker?
Kis csapat voltunk, de rendkívüli volt az egység, mindenki úgy lépett pályára, bárki volt az ellenfél, hogy nyerni fogunk. A játékosok kihozták magukból a maximumot. Igen erős mezőnyből nálunk jobb együttesek nem tudtak bekerülni a csoportkörbe. Felfoghatatlan, mekkora sikert értünk el.

Tartja a kapcsolatot korábbi csapattársaival?
Igen, szerencsére megmaradt a jó viszony, gyakran találkozom velük, a Fradi ebből a szempontból is példamutató. Bajnokikon, öregfiúk-mérkőzéseken is van mód arra, hogy beszélgessünk.

Mivel foglalkozik mostanában?
Biztosítási területen dolgozom. A cégem intézi többek között a Fradi labdarúgóinak, vízilabdázóinak és jégkorongozóinak biztosításait, de kapok munkát a Magyar Labdarúgó Szövetségtől is.

Sportol?
Természetesen, igyekszem magam formában tartani. A Ferencváros öregfiúkcsapatának tagja vagyok, mindig örömmel lépek pályára.

Visszatérve a BL-re. A Fradi mellett egyedül a Debrecennek jött össze a főtáblára jutás, még 2009-ben. Hogyan látja, lesz magyar együttes Európa legrangosabb kupasorozatában?
Csoda kell a magyar csapatok BL-szerepléséhez. Évről évre egyre inkább meghatározó tényező a pénz, ráadásul négy kört kell megtenni a főtáblához. Nem látok rá reális esélyt.

A Fradi legutóbb az Európa Liga-csoportkörben szerepelt. Megismételheti ezt a sikert?
Abszolút reális célkitűzés, hogy az EL-ben gyakori résztvevő legyen. Szerhij Rebrov irányításával kiválóan teljesít a csapat, örülök, hogy nemcsak itthon remekel, hanem a nemzetközi porondon is megállja a helyét.

Egész napos ünnepség

A Ferencváros szeptemberben egész napos, ingyenes rendezvényt tart a Bajnokok Ligája-csoportszereplés 25. évfordulója alkalmából. A szurkolók találkozhatnak és nosztalgiázhatnak a BL-hősökkel. A Fradi Múzeumban kiállítás lesz.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy a klub megemlékezik a sikerről – mondta Telek.

Blikk