Márton Gréta sokkal jobban van, mióta elkezdődtek a közös edzések.

Márton Gréta szerint sokat kell dolgozni a csapategységen, ám biztos benne, hogy gyorsan összerázódik az alaposan átalakuló keret.

A koronavírus-járvány rengeteg olyan változást hozott az életünkbe, amelyet akár néhány hónappal ezelőtt is elképzelhetetlennek tartottunk – kis túlzással ezek közé tartozik Márton Grétát mosoly nélkül látni. Márpedig az FTC női csapatának mindig derűs balszélsőjét is megviselte a járvány miatti leállás és a kézilabda hiánya.

Előfordult, hogy csak rosszkedvűen üldögéltem – jegyezte meg az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa. – Nyáron is szoktunk egyéni munkát végezni, de azt megtehetem a barátokkal vagy a csapattársakkal, most viszont tényleg a négy fal között kellett edzeni, ez nehezen ment. Talán az volt a legrosszabb, hogy kisiskolás korom óta rendszere van az életemnek, tudom, mi következik. Most viszont minden felborult, elmaradt az idény végi meccssorozat.

Bár a bezártság alatt sokan konyhatündérekké váltak, netán filmek garmadáját nézték meg, Márton nem tartozott közéjük. A Testnevelési Egyetem kézilabdaedzői szakán tanuló játékos a családtagjaival és a kutyájával töltött több időt, illetve részt vett az online órákon, készült a vizsgákra.

Sokkal jobban vagyok, amióta elkezdődtek az edzések, végre azt csinálom, amit már annyira vártam – így Márton Gréta. – Fizikailag egészen jó formában voltam, mert nem kellett másra – például hogy ne legyen izomlázam – koncentrálni a mérkőzés előtt, így bátran végezhettem többet is egy-egy gyakorlatból. Viccesen alakult az újrakezdés, hiszen mindegyikünk majdnem kicsattant az erőtől és a tettvágytól, óriásit akart lőni. Egyébként felülmúltuk a várakozásaimat, azt hittem, az elején bénák leszünk, és passzolni sem tudunk, ehhez képest jól ment, s egyre inkább visszarázódunk.

A Japánban rendezett decemberi világbajnokságon is szereplő – és remeklő – szélső ferencvárosi szerződése 2019. januári meghosszabbításakor arról beszélt, nagy álma bajnoki címet nyerni és Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutni az FTC-vel. Így aztán még inkább várja a tervek szerint szeptemberi NB I-es rajtot.

Nagyon ígéretes a csapat – jelentette ki Márton. – Régóta játszom a klubban, de általában csak egy-két helyen változott a keret, most meg rengetegen mennek el. Sokat kell dolgozni a csapategységen is, biztos vagyok benne, hogy gyorsan összerázódunk, mert mindenki nagyon várja már a közös munkát.

NSO