Clubunk dobóatlétája arról is beszélt, milyen a közös munka új edzőjével, Kővágó Zoltánnal.

– Van még nyoma a sérülésének?
– A mostani felkészülést már teljesen egészségesen kezdtem, mindent el tudok végezni, a volt sérülésem semmilyen munkában nem gátol.

– Mennyire lepte meg a 63.03?
– A tavalyi vébé után négy hónapig nem dobtam, mert alapvetően a szabadtéri szezonra készültünk, de klubom, a Fradi megkért, hogy induljak a téli dobó országos bajnokságon. Előtte csak öt dobóedzésem volt, ami alapján várható volt egy jobb eredmény.

– Miben más a közös munka Kővágó Zoltánnal?
– Korban közelebb állunk egymáshoz, mint eddigi edzőimmel, ezért talán jobban megértjük egymást, óriási tapasztalata és szakmai tudása van, tudja, miből mennyit kell végezni, ismeri az edzéselméleti hátteret, személyes és sportágspecifikus munkát végzünk. Érdekli, mit érzek a feladatok során, ami alapján változtat is, ha kell.

– Nem aggódik a következő hónapok miatt?
– Senki sem volt még ilyen helyzetben, az „éli túl”, aki jobban alkalmazkodik. Mindenki úgy készül otthon, ahogy tud, én a garázsban végzem a súlyemelést, az udvaron a medicinlabda dobást, a szobában pedig a gimnasztikát kézisúlyokkal. A Fradinak köszönhetően háromszáz kilónyi tárcsát hozhattam haza, ami óriási segítség. A technikai és erőnléti edzéseket videón küldöm el Zolinak, utána telefonon megbeszéljük.

NSO