Szlovén védőnk elmondta, hogy mit gondol Rebrovról és taktikai szemmel is láthatjuk, mik az erősségei.

A Ferencváros meghatározó játékosa, Miha Blazic, aki a a zöld-fehérekhez igazolása óta eltelt három szezonban kirobbanthatatlan tagja lett Szergej Rebrov együttesének, ennek eredményeképp az eddigi szezonban ő rendelkezik a legtöbb játékperccel és a legtöbb kezdőtagsággal a csapatban. Blazicnak a nyáron több kérője is akadt, ő azonban egy percig sem gondolkodott a maradáson – árulta el a klubhonlapnak adott interjúban.

Szeretek itt élni, kedvelem az embereket és a szurkolókat, nem volt nehéz döntés, hogy itt maradok, mert hittem abban a projektben, hogy kijutunk Európába – reagált Blazic a korábbi átigazolási hírekre. – Ez volt a legfőbb indok és a végén igazunk lett. Nem egyszerű ezt megismételni, de szeretnénk ezt minden évben elérni. Az év eleji edzőtáborban csapatkapitány is lehettem, hihetetlen érzéssel töltött el, hogy kik után viselhettem ezt a karszalagot. Mikor idejöttem, nem számítottam arra, hogy érhet ilyen megtiszteltetés. Ez mutatja nekem, hogy mekkora utat jártam be.

A szlovén védő külön kitért a kapus, Dibusz Dénes teljesítményére is, akiről azt mondta, szinteket lépett az elmúlt években, rengetegszer mentette meg a Fradit védéseivel, végül kitért a vezetőedzőre is.

Rebrovot nagy tisztelet övezi, személyesen is sokat fejlődtem az irányítása alatt. Az eredmények őt igazolják, ezt a lendületet kell továbbvinni, hogy minél többet nyerjünk. A tavalyi nyár emlékezetesre sikerült, az ott megtett egész út összefoglalja azt, amiért küzdünk. Remélhetőleg egy újabb bajnoki cím után megcélozhatjuk a Bajnokok Ligáját, amiről minden játékos álmodik – zárta gondolatait a védő.

forrás: fradi.hu szöveg: csakfoci.hu