Pólósaink megfogadták az örök igazságot: akkor kell vezetést szerezni, amikor az ellenfél már nem tud válaszolni.

Férfi vízilabda, OBI, A-csoport, 14. forduló
Ferencváros 11–10 Szolnoki Dózsa
Negyedek: 1-2, 3-3, 4-4, 3-1
Gólok: Varga 5, Younger 2, Bicari 1, Fountoulis 1, Vámos 1, Zalánki 1

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

A szombati bajnokinak gyakorlatilag csak a presztízs volt a tétje, ha nyerünk, akkor hibátlanul abszolváljuk az OBI alapszakaszát az A-csoportban – az első helyünket nem fenyegette semmi, nem volt túl valószínű, hogy a Dózsa tizenegynél több góllal ver meg minket. Talán ennek is betudható, hogy nem ment úgy a játék, ahogy azt várták a szurkolók. Főleg a fórok megjátszása volt kriminális, míg a Szolnok ezt a műfajt szinte hibátlanul játszotta: ellenfelünk 80%-os, mi 15%-os hatékonysággal használtuk ki az emberelőnyös lehetőségeket… Így nem meglepő módon végig futnunk kellett az eredmény után, nagyrészt Varga Dénes tartotta bennünk a lelket – Dumi ezen a meccsen vehette át a világ legjobb játékosa díjat.

Érett tehát a meglepetés, de végül sikerült megfordítanunk a meccset. A Szolnok teljesen elkészült az erejével, a negyedik negyedben gyakorlatilag már a támadásokhoz sem tudtak felúszni, a végjátékban pedig elveszítették a remekül védő (50%) Nagy Viktort is, akit egy jogos reklamálás után állítottak ki cserével végleg. Az utolsó perc egyébként is hozta azt, amiért a vízilabdát nehezen emészthető sportágnak tartják, talán még a játékvezetők se tudták, miket fújkáltak össze-vissza. Végül hat másodpercünk volt a támadásra, a gyors passzok után pedig Younger a szélről be tudta lőni a győztes találatot. Ami azt jelentette, hogy 14/14-es mutatóval zártuk a bajnokság alapszakaszát.

Varga Dénes

A meccs közben el voltam bizonytalanodva, hogy mi játszunk rosszul, vagy a Szolnok jól, valószínűleg mindkettő igaz volt. Úgy éreztem, hogy az első félidőben a támadásaink nem mentek jól és kicsit a hátrányaink. De a Szolnok előnyös játéka az erőssége is, Pijetlovicot nagyon nehéz megfogni, ha sokan esünk rá, akkor pedig máshol nyílunk ki, szóval ezzel talán még kalkulálni is lehetett. Utána lőttünk gólokat, de kaptunk is, úgyhogy azt mondanám, a védelemben voltak kimaradások. Annak örülök, hogy az utolsó másodpercben meg tudtuk nyerni a meccset, ez lélektanilag fontos, hogy tudjuk magunkról, képesek vagyunk erre.

Varga Zsolt

Szeretnék gratulálni a Szolnoknak, mert kiválóan játszottak, nagyon nehéz mérkőzéssé vált ez. A csapatomnak is gratulálnék, mert nem játszottunk jól, több ponton is voltak hiányosságaink. Elsősorban a hátrányos védekezést láttam problémának, nagyon sok gólt kaptunk. A végére azért ez is feljavult. Elöl nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, nagyon sok helyzet kimaradt, ez előfordul. De aminek örülök, hogy egy ilyen játékkal is egy ennyire nehéz, kiélezett helyzetben tudtunk mentálisan váltani. Ez nagyon fontos! Az elején, ahogy nem ment a játék, volt egy kapkodás, erőltetett támadás és ezt meg tudtuk úgy fordítani, hogy stabilizáltuk a védekezést, ebből pedig elkezdtünk támadni. Más lett a hozzáállása a csapatnak a mérkőzéshez, ennek örülök, mert ez nagyon nehéz meccs közben. Benne volt mindhárom kimenetel, örülök, hogy ez a három pont hozzánk került.