A többnyire kiegyenlített meccsen végül a kicsit szerencsésebb nyert.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 33. forduló
UTE 2-1 Ferencváros
Harmadok: 0-0, 1-1, 1-0
Gólok: Karmeniemi (+2, Rantanen, Németh)

Arany (Nagy K.)
Kärmeniemi, Pulli – Nagy G., Németh, Tóth Ad.
Hegyi, Sarcia – Kulmala, Pavuk, Switzer
Rantanen, Tóth Gergely – Juusela, Tóth Re., Tóth Ri.
Boros, Pozsár – Hajós, Roczanov, Tóth Gergő

Szépszámú közönség és teli vendégszektor előtt indult útjára a pakk a Megyeri úton. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, kevés játékmegszakítással, gyorsan lepörgött a húsz perc, helyzetek akadtak itt is, ott is, de a kapusok a helyükön voltak. Egy-egy emberelőny is adódott a két oldalon, de ezeket sem tudták gólra váltani a játékosok. A szünet után már eseménydúsabb lett a meccs, a hazaiak gyorsan vezetést szereztek egy szép egyéni akció után, majd nagyjából tíz percre rá mi egyenlítettünk: Karmeniemi bombázott a kapuba kettős fórban – két másodperc múlva jöhetett volna vissza az egyik újpesti a büntetőpadról. A zebrák nem voltak restek osztogatni a kétperceseket, kapott belőle mindkét bőséggel. A dudaszó előtti percekben majdnem sikerült belőnünk a második gólunkat, kiegészülésünk után Duschek rosszul játszotta meg a korongot, amiből nagy ziccert tudtunk kialakítani, de a közelről leadott lövésünknél a szezon egyik legnagyobb védését mutatta be a londoni mosogatófiú, így ikszes állásnál várhattuk a záró játékrészt.

Ami ugyanúgy kezdődött, mint az előző, ismét pillanatok alatt előnyt szereztek vendéglátóink, emberelőnyből – azt azért jegyezzük meg, hogy ekkor páros kiállításnak kellett volna pörögnie, hiszen Csamango ütött, mégis csak tőlünk vittek le játékost… A sors fintora, hogy az a Rafaj Attila értékesítette a fórt, aki tavaly még velünk volt bajnok. Ezután bebunkereztek a hazaiak, amire majdnem ráfáztak, egy kontrán kívül helyzetük se volt, míg mi kapuvasat ütöttünk, az utolsó két és fél percben pedig a kapust is lehoztuk, ám hiába, nem sikerült kiegyenlítenünk, így hosszú idő után kikaptunk a lila-fehérektől.

Fodor Szabolcs

Magas színvonalú mérkőzést játszott a két csapat, az Újpest kettőzött erővel küzdött ellenünk, de mi sem vallottunk szégyent. A helyzetkihasználásunkon továbbra is van mit javítani, de a látottakkal elégedett lehetek, hiszen az összecsapás nagy részében mi irányítottuk a játékot.

NSO