A selejtezőből indulva 14 mérkőzésen át tartott a Bajnokok Ligája és Európa Liga szereplésünk – idegenben hétből egyszer sem kaptunk ki! Neked melyik volt az őszi nemzetközi szereplés legszebb emléke?

A 14 találkozó mérlege: 5 győzelem, 7 döntetlen, 2 vereség. Hogy az évtizedek alatt mennyit változtak az európai kupák, azt jól szemlélteti, hogy az 1965-ös Vásárvárosok Kupája győzelemhez Albert Flóriánéknak 14 meccsre volt szüksége – akkoriban nem volt még idegenben lőtt több gólos szabály a kieséses lebonyolításban, amennyiben iksz lett a két meccs összesített végeredménye, egy harmadik találkozón dőlt el a párharc. A ’64/’65-ös sorozatban háromszor is a harmadik felvonás döntött (Wiener SC, Athletic Bilbao és Manchester United), igaz, a döntő csak egymeccses volt, miután feladtuk a hazai pályát.

A linkekre kattintva a Tempó Fradi! mérkőzésről szóló lapszemle bejegyzéseit találjátok, ahol mindent megtudhattok az adott találkozóról.

Az Európa Liga csoportkörében megszerzett hét ponttal jobb teljesítményt nyújtottunk a következő csapatoknál: Astana, Besiktas, CSZKA Moszkva, Dudelange, Feyenoord, Lazio, Lugano, Olexandriya, Qarabag, Rosenborg, Saint Étienne, Slovan Bratislava, Stade Rennais, Trabzonspor, Vitória és Wolfsberger. Hét pontot rajtunk kívül még a Dinamo Kijev gyűjtött.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör
Ferencváros 2-1 Ludogorec Razgrad
Ludogorec Razgrad 2-3 Ferencváros

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
Ferencváros 3-1 Valletta FC
Valletta FC 1-1 Ferencváros

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
Dinamo Zágráb 1-1 Ferencváros
Ferencváros 0-4 Dinamo Zágráb

Európa Liga, selejtező playoffkör
FK Süduva 0-0 Ferencváros
Ferencváros 4-2 FK Süduva

Európa Liga, csoportkör, H-csoport
Espanyol 1-1 Ferencváros
Ferencváros 0-3 Ludogorec Razgrad
CSZKA Moszkva 0-1 Ferencváros
Ferencváros 0-0 CSZKA Moszkva
Ferencváros 2-2 Espanyol
Ludogorec Razgrad 1-1 Ferencváros