Nagyot küzdve tartottuk itthon a bajnoki pontokat.

Férfi kézilabda, NBI, 12. forduló
Ferencváros 24–22 (14-14) Csurgói KK
Gólok: Andjelic 4, Schäffer 4, Debreczeni 3, Kovacsics 3, Nagy 3, Bohács 2, Bujdosó 2, Pordán 2, Mikita 1

Mondhatni, hogy két filozófia csapott össze az Elek Gyula Arénában, hiszen a vendégek házi góllövőlistáján az első hét legjobb légiós, a kezdőcsapatukban is csak egy magyar játékos volt, míg mi inkább a magyar magra építünk, őket egészítik ki a külföldiek. A fradisták is érezték, hogy itt valóban rangadó következik, a megszokottnál többen látogattak ki a Népligetbe, és miután a vendégeket is egy busznyian elkísérték Budapestre, a hangulatra nem lehetett panasz. Nem úgy a kezdésünkre, nagyon beragadtunk, bő öt perc alatt négyet tett közé a Csurgó, időt is kért Horváth Attila, hiszen a védekezésünk gyakorlatilag nem létezett. Utána még volt közte öt is, majd beindult a henger: 5-0-ás rohammal sikerült kiegyenlítenünk, innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladtunk a piros-fehérekkel, egészen a találkozó hajrájáig.

Annak ellenére, hogy finoman szólva sem fújták meg a hazai pályát… – a kétperceseket 5-2 arányban “nyertük”, hetes pedig 8 volt ott, 1 pedig itt, szerencsére a formába lendülő Zernovic háromszor is büntetőt védett (egyet pedig elrontottak a vendégek). Az utolsó tíz percbe lépve sikerült sorozatban három gólt lőnünk, amivel megalapoztuk a győzelmünket, hiszen háromgólos előnybe kerültünk, így hiába állították ki Debreczenit, már nem tudott mit kezdeni velünk a Csurgó: az emberhátrányt is mi nyertük meg, labdát is szereztünk, gólt is dobtunk, végül megérdemelt sikert arattunk és felléptünk ismét a bajnokság 4. helyére.

Horváth Attila

Gratulálok a csapatomnak, iszonyatosan nagy teljesítményt produkáltunk a második félidőben. Sajnos az elején elengedtük a Csurgót, sok technikai hibából gyors gólokat tudtak lőni, utána viszont rendezni tudtuk sorainkat és visszaállni a mérkőzésbe, a második félidőben összeállt a védekezésünk, nagyon kemény lett, jól védett a kapusunk és elől is gólokat tudtunk lőni. Erre számítottunk, tudtuk, hogy jó csapat a Csurgó, az akarat győzött, jobban akartuk a győzelmet és véghez is tudtuk vinni a megbeszélteket. Köszönjük a szurkolóknak is, hogy egyre többen vannak, nagy segítség ez is nekünk!