Támadónkat kérdezték a tegnapi sajtócsütörtökön a derbiről.

Azonnal éreztem, hogy ez más, mint a szokványos mérkőzések, sokkal nagyobb a nyomás – emlékezett Tokmac Nguen. – Ha a többiek nem hívták volna fel előzetesen a figyelmem, akkor is le tudtam volna szűrni a szurkolók viselkedéséből, hogy ezt a találkozót mindenképp meg kell nyernünk. Erre törekszünk a hétvégén is. Hogy én szerzem-e a győztes gólt vagy más, az teljesen mindegy, a lényeg a három pont megszerzése, és az, hogy a drukkerek a lefújást követően elégedetten menjenek haza. A szombati lesz a harmadik derbim, a körítésre már nem kell felkészíteni. Nem is kérdés, le kell győznünk az újpestieket.

A támadó a pályán nem tart senkitől, a felkészítésben a szakmai stábra bízza magát, és az előre megbeszélt utasításokat követi. Annak ugyanakkor kifejezetten örül, hogy az Európa-bajnoki selejtezőknek köszönhetően jutott egy kis ideje pihenni.

Nagyon sok meccset játszottunk az elmúlt egy hónapban, és legalább ennyire nehéz időszak vár ránk a folytatásban, így jól jött a szusszanás. Főként mentálisan megterhelő a sűrű menetrend, nehéz néhány nap alatt átállni a következő mérkőzésre. Kis edzés, kis taktikai felkészülés – és már mehetünk is a pályára. Örülök, hogy volt néhány nyugodtabb napunk, biztos vagyok benne, hogy ez jótékony hatással lesz az egész csapat teljesítményére.

NSO