Szegedre hivatalosak a korábbi nagy kedvencek.

A szegedi Szent Gellért Fórum avatása Placido Domingo nagyszerű koncertjével, kezdődött, szeptember 8-án pedig egyházmegyei nappal folytatódik, majd az olasz Lazio labdarúgócsapata elleni mérkőzéssel zárul.

Vasárnap egy közös misével záruló családi napon veheti birtokba a Szeged-Csanádi Egyházmegye közössége a kulturális, szabadidős és sportközpontot, a programok, Koltay Gábor vezetésével már reggel megkezdődnek és hat színpadon különböző előadások várják az érdeklődőket.

Délután három órától a stadionban a Fradi és az egyházmegye csapata játszik kétszer húsz perces mérkőzést, a magyar rekordbajnok soraiban több legendás futballistát, köztük az 1975-ös KEK-döntőben szerepelt játékosokat is láthatnak a nézők.

Így például a Ferencvárosban a minden igényt kielégítő szegedi stadion gyepén labdázik majd Mucha József, Rab Tibor, Takács László, Szokolai László, Koch Róbert, Pogány László és még sokan mások, míg az egyházmegye kapuját Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök védi, aki a nap zárásaként ünnepi szentmisét celebrál a Szent Gellért Fórumban.

Fradi.hu