Korábbi remek védőnk, a BL-Fradi tagja szerint a szurkolók átsegíthetik a csapatot a buktatókon a Dinamo ellen.

Emlékszik a hajdani nagy BL-menetelésükre, az Anderlecht elleni selejtezőre, ami a csoportkörről döntött?
Hát lehet azt elfelejteni? Mindenki temetett bennünket. Azt mondták, a belga bajnok prézlit csinál belőlünk. Aztán Zoran Kuntics góljával mégis mi győztünk. Most megismétlődni látszik a történelem, mert a zágrábi 1-1 után a Fradi várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Az akkori budapesti 1-1 most csak a hosszabbításhoz lenne elég. Mit gondol, hogy lehet kivívni a továbbjutást?
Harccal. Azt kell a játékosok fejébe vésni, hogy ez nem egy hazai bajnoki meccs, itt nincs mód a javításra. Egy meccs élet és halál. Csúszni, mászni kell, keresztülszaladni az ellenfélen. Tele lesz az aréna, s a Fradi-tábor ezúttal is átsegítheti a csapatot az esetleges buktatókon. Gondolom, a horvátoknak fogalmuk sincs, hogy milyen hangulat várja őket.

Hogyan ítéli meg a továbbjutási esélyeket?
Nem lelkizni kell, hanem nyerni. A lényeg, hogy helyén legyen a játékosok szíve, feje, lába. Most tényleg elérhető távolságban van a csoportkör. Boldog lennék, ha ezek a játékosok is átélhetnék, milyen mondjuk egy Liverpool ellen focizni.

A mai Fradiban több honfitársa is futballozik, no meg ukrán az edző is. Volt szerepe valamelyikük szerződtetésében?
Igen. Még Thomas Dollnál az én közreműködésemmel érkezett Ivan Petrjak, és hogy elment Székesfehérvárra, he­lyére egy hasonló kvalitású támadót közvetítettem, Olekszandr Zubkovot. És közreműködtem Lasa Dvali megszerzésében is. De az élet nem áll meg, a Hajnal Tamás által irányított koordinátorok – köztük én is – már az újabb erősítéseken dolgoznak.

Mi a véleménye Szerhij Rebrov vezetőedző munkájáról?
Nemzetközi klasszis volt játékosként, és most úgy látom, hatalmas léptekkel halad, hogy edzőként is elismert legyen. Kemény szakember, az biztos, határozott elképzelése van szinte mindenről a szakmában, s nem engedi, hogy eltérítsék. Nagyon remélem, még igen sokra viszi a Fra­dival, ahol egymásra talált a játékosokkal és a vezetőkkel.

Bors, kiemelt kép: 442