Hokisaink tartottak szurkolói ankétot az Üllői úton.

A program 18 órakor indult a Fradi Shopban, Hegyi Ádám és Nagy Gergő árulta az előttünk álló szezonra szóló bérleteket, csapatunk többi tagjával – játékosokkal és a szakmai stábbal is – pedig kötetlenül lehetett beszélgetni. A szurkolók és a csapat ezután közös képekre is összeállt a sas szobornál. Majd jöhetett az ankét, amelyet „telt ház” előtt tartott meg a Fradi Múzeumban Fodor Szabolcs, Mickiewicz Tibor, Pap Gábor és Pavuk Attila.

Vezetőedzőnk a keretről elmondta, hogy könnyebb dolga lesz, mint tavaly, miután nem volt olyan komoly mozgás. Myles Fitzgerald csuklótörése már a múlté, ezt bizonyította az első jeges edzéseken is. Marcus Perrier visszavonulása nem jött jókor, az elérhető és minőségi játékosok ugyanis már nagyrészt elkeltek, de dolgozik a stáb azon, hogy minél előbb meglegyen a pótlása a remek bekknek – aki biztosan légiós lesz, legkésőbb a Kontinentális Kupáig szeretnék betölteni ezt az üres helyet, de ha nem sikerül, akkor is lesz még idő bőven az Erste Liga átigazolási ablakának zárultáig.

A pontvadászat Fodor Szabolcs szerint erősebb lehet majd, mint az elmúlt évadban, legalábbis az eddigi átigazolási hírekből erre lehet következtetni, annak ellenére is, hogy a Vienna Capitals második csapata nem nevezett, így egy csapattal kevesebb lesz. A Csíkszereda a győzelemre pályázik, mélyen a zsebükbe nyúltak, valamint a legjobb légiósaik már román állampolgárok, így nem foglalják a külföldiek helyeit. A lila-fehérek is új alapra helyezték magukat, a Dunaújváros se lehet olyan rossz, mint legutóbb, a Brassó is erős. Az esélyek kapcsán előjött az anyagi helyzet kérdése is, tavaly költségvetésileg a negyedik helyre tippeltük magunkat, ehhez képest nagy eredmény a végső győzelem. Idén, ha csak kicsit is, de jobb lett a helyzet, a Telekom a „próbaév” sikeressége után hosszabb távra is névadó lett. Ha idén is olyan remek lesz a csapategység – és miért ne lenne az? -, mint tavaly, akkor az anyagi különbségeket ismét legyőzhetjük és lehet esélyünk is a címvédésekre.

A felkészülési találkozókat a felkészülésnek rendeljük alá, noha lehet olyan meccs is, amelyen az ellenfelet a visszavágás lehetősége hajtja majd. A Visegrád Kupa is jól szolgálja majd a fejlődést. A magyar Szuperkupa meccsbe beleállunk majd, mindent beleteszünk, aztán meglátjuk, mire lesz elég: az Alba Volán az EBEL-rájátszásba készül, ennek megfelelően alakította át a keretét, amelyben 12 légiós szerepel.

Pavuk Attila szerint a Kontinentális Kupa nagy kihívás lesz, hiszen itt mérhetik össze erejüket a más-más bajnokságból érkező csapatok, a különböző stílusok, nüanszok dönthetnek majd – támadónkat a büntetőlövésekről is kérdezték, hogyan készülnek a csapattagok arra, hogy jobb hatékonysággal használják ki az ilyen lehetőségeket: kiderült, hogy havonta rendeznek büntetőlövéses versenyt a fiúk, aki veszít, annak egy vicces parókát kell hordania egy hónapig, ezzel is motiválják magukat a fejlődésre.

A csarnokhelyzet kapcsán újra csak megerősítést nyert, hogy a Fradivároson belül lesz jégcsarnok, de a korábbi olimpiai pályázat, valamint a népligeti buszpályaudvar mögött épülő nagycsarnok miatt sem sikerült még minden részletet véglegesíteni. Az erzsébeti Madison Square Gardenben állagmegóvó és apróbb javító beavatkozások történtek, de nagy csodát nem lehet várni tőle. Elhangzott, hogy a TV-s meccsek mellett elképzelhető, hogy online stream is a szurkolók rendelkezésére áll majd. Az új mezek megvásárlására pedig két időpont lesz majd, egy ősszel, egy pedig Karácsony előtt, mindkettőt meghirdetik majd előre, így aki szeretne rendelni belőlük egyedi számmal, feliratozással, annak lesz rá lehetősége.