Az elmúlt szezon NBI alapszakaszának mesterlövésze is zöld-fehérben folytatja.

Hosszú Ádám 18 évesen, a 2011/2012-es szezonban kezdte el a futsalt, a Rubeola FC Csömör U19-es csapatában 22 meccsen 33 gólt vágott, de már ebben a szezonban játszott a Rubi első és második együttesében is: az NB II-ben 21, az NB I-ben 3-szor vette be a kapuját, éppen csak betöltve a felnőttkort.

A következő szezonjában 26 meccsen 26-szor volt eredményes, majd a Dunakeszibe igazolt, ahonnan az Aramis volt a következő állomás, a budaörsieknél is hozta az egyes gólátlagot 16/16-tal. A 2015/2016-os idényt már a Dunaferrnél kezdte meg, ez volt az eddigi legeredményesebb szezonja, minden sorozatot figyelembe véve 40-szer volt eredményes, és az NB I alapszakaszának gólkirálya lett 18 mérkőzésen szerzett 28 találatával!

Az előző három szezonjában is rendre 20 gól körül termelt a Dunaújvárosiaknál. Mindeközben már a válogatottban is bemutatkozott, amellyel a 2016-os Európa Bajnokságon is részt vett, és már több, mint 40 meccset játszott címeres mezben. Hosszú ősztől már Fradi-mezben törekedhet a minél eredményesebb szezonra egyéni és csapatszinten.

Azért jöttem ide, hogy egy erős szezont produkáljunk a Fradival. Kiváló csapat alakul itt, biztos vagyok benne, hogy mindenki beleteszi az idény során azt a munkát, amivel sikeresek tudunk lenni, én is a legjobb tudásom szerint igyekszem játszani, és a lehető legeredményesebb lenni. Mindig is szerettem a Fradit, és nagy álmom volt, hogy itt játsszak, örülök, hogy most megvannak azok a körülmények itt, ami ezt lehetővé teszi. Nagyon várom már a szezon kezdetét – mondta Hosszú Ádám.

Fradi.hu